Applicatieontwikkeling studenten

applicatie-ontwikkeling via afstandsonderwijs

applicatie-ontwikkeling via afstands-onderwijs
Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting Applicatie-ontwikkeling in VIVES Zuid

Voor codecrunchers en netwerkgeeks: via onze specialisaties Software Development en Networks & Security vind je jouw weg in de IT.

Ook op campus
Afstandsonderwijs
Applicatie-ontwikkelaar worden
Applicatie-ontwikkeling studenten

In afstandsonderwijs heb je binnen de afstudeerrichting applicatie-ontwikkeling, net zoals in het reguliere onderwijs, drie keuzetrajecten: Software Development, Networks & Security en Artificial Intelligence.

Je begint met een gemeenschappelijk jaar waarin de drie opleidingspijlers aan bod komen: IT-infrastructuur, softwareontwikkeling, data en AI.  Deze pijlers worden aangevuld met een algemene vorming in business, communicatie, probleemoplossend denken en data-analyse. Na het verwerven van deze basiskennis, kies je voor een keuzetraject waarin je je specialiseert in één opleidingspijler.

Een eerste pijler gaat over IT-infrastructuur (netwerken, server, IT-beveiliging) met basisvakken als Computer Networking, Computer Systems, Windows Server Management, Linux, ...

De tweede pijler omvat het ontwikkelen van toepassingen, met basisvakken als Web Design, Fundamentals of Programming, App Development, Web Development, ...

De derde pijler betreft de verwerking van informatie, met vakken als Database Concepts, Analysis and Design, Business Intelligence & Datawarehousing, ...

De AI-pijler bevat een introductie in AI, machine learning, deep learning, cloud AI en IoT.

Van elke pijler krijg je een stevige basis in de eerste twee jaren. In het derde jaar kies je je keuzetraject en specialiseer je je in één specifieke pijler.

Applicatie-ontwikkeling volgen

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Wat leer ik in deze opleiding?

Wie interesse heeft voor software-ontwikkeling, kiest in het derde jaar voor de specialisatie Software Development. In die specialisatie word je een softwareontwikkelaar, een specialist in het bouwen van aantrekkelijke webtoepassingen en mobiele apps met de meeste recente technologieën.

Studenten met een interesse in Big Data en het Internet of Things, kunnen terecht in de specialisatie Artificial Intelligence.

Wie interesse heeft in IT-infrastructuur en IT-beveiliging kiest in het derde jaar voor de specialisatie Networks & Security. Dan word je een system engineer, een specialist in servers, netwerken en IT-beveiliging.

Kies jouw specialisatie

Artificial Intelligence

We staan op de drempel van een nieuwe evolutie in onze economie en maatschappij. Met steeds slimmere algoritmen zullen meer en meer processen geautomatiseerd kunnen worden. Geautomatiseerde systemen gebruiken artificiële intelligentie om beslissingen te nemen of menselijke beslissingen te ondersteunen door diepgaande data-analyse en neurale netwerken.

Networks & Security

Informaticatoepassingen worden van steeds groter strategisch belang voor bedrijven. Die toepassingen kunnen maar functioneren in een goed doordacht netwerk en op goed geconfigureerde servers. In een tijd van steeds groeiende cybercriminaliteit krijgt vooral de beveiliging van data en toepassingen extra aandacht.

Software development

Onze wereld wordt steeds mobieler: laptops, tablets, smartphones zorgen ervoor dat we voortdurend met elkaar verbonden zijn. Wil jij aan de spits van de mobiele droom staan en toepassingen ontwikkelen voor deze nieuwe mobiele wereld?

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.