studenten

applicatie-ontwikkeling

Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting Applicatie-ontwikkeling in VIVES Zuid

Voor codecrunchers en netwerkgeeks: via onze specialisaties Software Development en Networks & Security vind je jouw weg in de IT.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

applicatie-ontwikkelaar worden
studenten

Binnen de afstudeerichting applicatie-ontwikkeling heb je twee specialisaties: Software Development en Networks & Security.

De opleiding begint met een gemeenschappelijk jaar waarin de drie basispijlers aan bod komen: IT-infrastructuur, softwareontwikkeling, data en AI. Deze pijlers worden aangevuld met een algemene vorming in business, communicatie, probleemoplossend denken en data-analyse. Na het verwerven van deze basiskennis, kies je voor een keuzetraject waarin je je specialiseert in één van de opleidingspijlers.

Als je kiest voor de optie Networks & Security, dan word je een specialist in het beheer IT-infrastructuur (netwerken, servers), in netwerkautomatisatie en in IT-beveiliging. Je krijgt er vakken als Windows Server Management, Linux Sever Management, Network Automation, IT Security, Advanced Networking, Virtualisatie en Cloud Computing,  ...

Als je kiest voor Software Development, dan word je opgeleid tot softwareontwikkelaar, met een focus om webontwikkeling en de ontwikkeling van mobiele apps. Je krijgt er vakken als Advanced Programming, Front-end Development, Back-End Development, Android Development, iOs Development, enzovoort.

applicatie-ontwikkeling studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Wie interesse heeft voor software-ontwikkeling, kiest in het tweede jaar voor de specialisatie Software Development. In die specialisatie word je een softwareontwikkelaar, een specialist in het bouwen van aantrekkelijke webtoepassingen en mobiele apps met de meeste recente technologieën. We focussen zowel op front-end development (de ontwikkeling van wat de gebruiker ziet) als op back-end development (de ontwikkeling van wat er zic onder de moterkap bevindt). Wie interesse heeft in IT-infrastructuur en IT-beveiliging kiest in het tweede jaar voor de specialisatie Networks & Security. Dan word je een system engineer, een specialist in servers en netwerken en een security engineer, specialisat in het beveiligen van servers en netwerken. We leggen daarbij ook een sterke nadruk op het automatiseren van beheerstaken. Je leert via Powershell, bash scripting en Python om de saaie, zich steeds herhalende taken te automatiseren.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

Specialiseer je in applicatie-ontwikkeling

Artificial Intelligence

We staan op de drempel van een nieuwe evolutie in onze economie en maatschappij. Met steeds slimmere algoritmen zullen meer en meer processen geautomatiseerd kunnen worden. Geautomatiseerde systemen gebruiken artificiële intelligentie om beslissingen te nemen of menselijke beslissingen te ondersteunen door diepgaande data-analyse en neurale netwerken.

Cybersecurity & Infrastructure

Informaticatoepassingen worden van steeds groter strategisch belang voor bedrijven. Die toepassingen kunnen maar functioneren in een goed doordacht netwerk en op goed geconfigureerde servers. In een tijd van steeds groeiende cybercriminaliteit krijgt vooral de beveiliging van data en toepassingen extra aandacht.

Software Development

Onze wereld wordt steeds mobieler: laptops, tablets, smartphones zorgen ervoor dat we voortdurend met elkaar verbonden zijn. Wil jij aan de spits van de mobiele droom staan en toepassingen ontwikkelen voor deze nieuwe mobiele wereld? Volg dan de specialisatie Software Development.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.