laptop

Accounting Administration via flextraject

Graduaat Accounting Administration via flextraject aan VIVES Zuid

Leer via een flextraject alles over boekhouden: inboeken van facturen, btw-aangifte, jaarrekening, belastingaangiftes en communicatie.

Doorgroeien in een boekhoudkundige functie
Studenten VIVES

Volg de opleiding graduaat Accounting Administration en combineer werken en studeren. Het flex-traject is toegankelijk voor wie al werkt in een administratief/boekhoudkundige functie of de ambitie heeft om daar binnenkort in terecht te komen.

In het flex-traject stellen we samen met jou een traject op maat op!
Een haalbaar traject dat leidt tot een aantrekkelijk diploma. Dit kan een combinatie worden van dag-, avond- en afstandsonderwijs, volgens je eigen keuze en mogelijkheden.

Heb je dus de goesting om door te groeien in een boekhoudkundige functie, dan kan je je kennis en vaardigheden uitbreiden via deze opleiding.
Uiteraard zal het behalen van een graduaatsdiploma in dit vakgebied jou daarbij helpen.
Je kan het diploma behalen terwijl je intussen je job blijft uitoefenen.

Wil je een persoonlijke afspraak maken om meer informatie te bekomen over het traject in dagonderwijs? Dit kan!

Boek hier je afspraak. 

accounting administration studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

We kunnen de inhouden indelen in enkele belangrijke pijlers:

  • beroepsgerichte aspecten met betrekking tot accountancy / boekhouden: dubbel boekhouden, toegepast met boekhoudsoftware, vennootschapsboekhouden analytisch boekhouden of kostprijsberekening
  • beroepsgerichte aspecten met betrekking tot fiscaliteit: BTW, personenbelasting, vennootschapsbelasting
  • juridische basiskennis: burgerlijk recht, economisch- en vennootschapsrecht, sociaal recht
  • managementaccounting: credit & banking, Excel, budgettering, financiële analyse, ERP
  • social skills: communicatieve vaardigheden, voorbereiding werkplekleren
  • integratie op de werkplek: er is een voortdurende wisselwerking tussen de geziene inhouden in de aangeboden vakken en de toepassing van deze verworven kennis op de werkplek.
student

Troeven van Accounting Administration via flex-traject bij VIVES

  • Docenten met praktijkervaring, reële cases in samenwerking met het werkveld, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, … zorgen voor een praktijkgerichte opleiding.
  • Je kan (fulltime) werken en tegelijkertijd een diploma hoger onderwijs behalen
  • Je krijgt de kans om binnen je huidige job door te groeien of om een carrière switch te maken
  • Opleiding is erkend voor opleidingscheques en KMO portefeuille.
  • Eigen flexibel traject
    • Programma inhoud op maat, er wordt rekening gehouden met de competenties die je al hebt verworven.
    • Programma traject op maat, volgens de eigen situatie en mogelijkheden
  • Ruime component “werkplekleren” zorgt ervoor dat je het werkveld steeds beter leert kennen.
  • Werkzekerheid troef! De vraag naar afgestudeerden accounting administration is veel groter dan het aanbod. Het beroep van accountant is en blijft een knelpuntberoep!
  • Ga aan de slag bij om het even welke organisatie: accountantskantoren, KMO’s en grote multinationals, non-profitorganisaties, de overheid (bv fiscus), … of word zelfstandig.

Hoe ziet mijn studieroute eruit?

Bij het flex-traject bepaal je als student zelf je studieroute.

Je studieprogramma is een traject op jouw maat en bestaat uit een combinatie van dag-, avond- en afstandsonderwijs.

De duur van de opleiding verschilt van student tot student. Die is dus grotendeels afhankelijk van de tijd die jij kan spenderen om met je studie bezig te zijn. De duur is minimaal 2 jaar.

Het is daarnaast mogelijk dat je op basis van eerder verworven kwalificaties (diploma's, attesten …) of bepaalde werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen en dus bepaalde opleidingsonderdelen (vakken) niet meer hoeft af te leggen.

Studente studeert en schrijft

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

VIVES biedt je de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een volwaardig graduaatsdiploma te behalen. De theorie verwerk je via de zelf gekozen kanalen (klassikale lessen op de campus, online lessen, avondlessen of afstandsonderwijs). De praktijk, het onderdeel werkplekleren, kan je doen op je eigen werkplek.

Wil je ons advies bij het samenstellen van je traject of heb je specifieke vragen rond studieplanning en studeren, dan kan je uiteraard hiervoor bij de opleidingsverantwoordelijke terecht.

5 personen in overleg

Hoe verloopt mijn stage/werkplekleren?

In de loop van de opleiding is er heel wat werkplekleren voorzien, ongeveer 72 dagen.

Bij het flex-traject kan je de onderdelen werkplekleren opnemen wanneer dit past in je persoonlijke planning. Dit kan vanaf het eerste jaar zijn, maar dit is geen verplichting. Je kan het werkplekleren uitvoeren binnen je eigen job van zodra je een administratief/boekhoudkundige functie hebt.

persoon aan laptop

Wanneer kan ik starten met de opleiding?

Dat kan gedurende het ganse academiejaar, telkens er vakken van start gaan of doorlopend voor de vakken die je in afstandsonderwijs zal volgen. Je kan best, in samenspraak met de opleidingsverantwoordelijke, je traject uitstippelen en per academiejaar inschrijven. Er wordt dan een traject samengesteld die je studie volledig afstemt op jouw situatie. Bij inschrijving geef je dan aan dat je inschrijft voor het flex-traject zodat je de verschillende opleidingsvormen kan combineren.

Om in Vlaanderen te kunnen starten aan een opleiding in het hoger onderwijs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen in verband met diploma en taal. Raadpleeg hiervoor de inschrijvingsvoorwaarden voor een graduaatsopleiding.

Portret studente
 Quote signs

De focus ligt vooral op praktijk: alles wat je leert, pas je meteen toe tijdens je uitgebreide stages. Ik zit nu in mijn tweede jaar en heb nog geen seconde spijt gehad van m'n keuze.

Lesinhoud
Persoon aan bureau

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche

Vakken en inhoud

Je kan deze opleiding volgen via heel wat verschillende trajecten, maar de inhoud blijft uiteraard telkens dezelfde.

Het gaat o.a. over volgende vakken:

  • Enkelvoudig boekhouden
  • Basis dubbel boekhouden
  • Aanvullend dubbel boekhouden
  • Vennootschapsboekhouden
  • btw
  • Personenbelasting
  • Beroepskosten
  • Vennootschapsbelasting
  • Burgerlijk recht
  • Sociaal recht
  • Vennootschaps- en ondernemingsrecht
  • Credit & banking
  • Excel
  • Cost Accounting
  • Management Accounting
  • ERP
  • Social Skills
  • Case study's
  • Werkplekleren
  • Graduaatsproef

De ECTS-fiche van al deze vakken kan je vinden hoger op deze webpagina onder "Je studie in een oogopslag"

ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Leren zonder lessen

Hieronder vind je een overzicht van alle vakken van het eerste jaar.  

Leren zonder lessen

Programmafase 1
Opleidingsonderdelen Stp
   
Programmafase 1 30
Enkelvoudig boekhouden (met inleiding btw)  3
Basis dubbel boekhouden 1  4
Basis dubbel boekhouden 2  4
Aanvullend dubbel boekhouden 1 4
Social Skills 4
Btw 1 4
Excel 3
Burgerlijk recht 4

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie accounting administration?
Hand die rust op documenten

Verder studeren

Deze opleiding is een goeie voorbereiding op het aanvullingstraject naar de bachelor Accountancy-fiscaliteit. Je kan het bachelordiploma behalen via aan aanvullingstraject van 90 studiepunten.

Studenten tijdens les

Aan de slag

Er is een mooie loopbaan voor je weggelegd als boekhouder in een kmo of boekhoudkantoor. Je ondersteunt het beheer van een bedrijf op boekhoudkundig, fiscaal en financieel vlak.

Er is bijzonder veel vraag naar afgestudeerden met het diploma graduaat Accounting Administration. Bovendien is het zo dat als je je wil vestigen als zelfstandig boekhouder, je met dit diploma toegang krijgt tot de examens en stage bij het ITAA.

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.