Als verpleegkundige maak jij het verschil door mensen te verzorgen en bij te staan in moeilijke momenten. Kies voor de zorg op drie locaties.
Bezoek de opleiding
Kom langs op de infodagen
Ook op afstand
Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.
Bachelor Verpleegkunde studeren
Als verpleegkundige help jij mensen in moeilijke én blije momenten. We trainen je in observeren, communiceren, samenwerken en organiseren met één doel voor ogen: de allerbeste zorg verlenen.
- Je leert observeren, klinisch redeneren en verpleegkundig leiderschap opnemen zodat je alarmsignalen op tijd kan detecteren en snel gepast kan reageren.
- Je oefent je skills in kleine groepen en in een veilige omgeving waar je fouten kan én mag maken.
- In simulatieoefeningen bootsen we levensechte situaties na aan de hand van hoogtechnologische poppen, VR-brillen en echte patiënten.
- Stages vormen een zeer belangrijk onderdeel van je opleiding, vanaf het eerste jaar. Je oefent in totaal 2300 uur op de werkvloer.
Verkorte studieroute verpleegkunde
De bachelor verpleegkunde studeren in een verkort traject kan op deze vier manieren, startend van een diploma dat je al op zak hebt:
- Graduaat verpleegkunde (HBO5): Met de brugopleiding kan je in een modeltraject van 2,5 jaar de bachelor verpleegkunde halen. Werk je minstens 50% in de zorg, kan je stage lopen op je werkplek.
- Vroedkunde: Het modeltraject voor vroedkundigen telt 2 jaar. Je loopt 30 weken stage in alle domeinen.
- Psychosociale wetenschappen: Als student met een psychosociaal diploma (bijvoorbeeld uit sociaal-agogisch werk) volg je een studieroute van iets meer dan 2,5 jaar (160 studiepunten).
- Een ander diploma: Vanuit een andere studie stellen we samen een traject op maat op. Neem hiervoor contact op met het opleidingshoofd.
Ervoor gaan? Top! Stuur een mailtje naar coördinator van de campus waar je de opleiding wil volgen:
- Hanne Vancaillie - VIVES Brugge Xaverianenstraat
- Monique Deplaecie - VIVES Kortrijk
- Wendy Verheyen - VIVES Roeselare
Diploma verpleegkunde na een ander diploma
Je studie in een oogopslag
Studiegebied
Opleidingstype
Studiewijze
Studieroute
Aantal studiepunten
Startmomenten
Toelatingsvoorwaarden
ECTS-fiches
Onderwijstaal
Brochures
Document