Logopedist met kind

logopedie en audiologie

Bachelor in de logopedie en de audiologie aan VIVES Noord

Als student logopedie of audiologie leer je stoornissen op het vlak van stem, taal, spraak en gehoor onderzoeken en behandelen. Je bent sociaal en geïnteresseerd in communicatie. Bovendien is correct taalgebruik belangrijk voor je. Wil je dagelijks kinderen, volwassenen of ouderen met een hulpvraag bijstaan? Kom dan zeker logopedie of audiologie studeren aan VIVES!

Waar kan ik dit volgen?
Campusonderwijs
Word logopedist of audioloog
Studenten logopedie en audiologie

Communicatie speelt een cruciale rol in ons alledaagse leven. De functies in je lichaam die je nodig hebt om goed te kunnen communiceren zijn het interessegebied van logopedisten en audiologen. Onder invloed van de vergrijzing en digitale evoluties, is er de jongste jaren een groeiende belangstelling voor het logopedisch en audiologisch handelen. Dit kan van uiteenlopende aard zijn:

  • vroegtijdige opsporing en behandeling van spraak-, taal- en leerstoornissen bij kinderen
  • stem- en spraakoptimalisatie bij beroepssprekers
  • gehoorbescherming bij werknemers van bedrijven
  • samenwerking met tandartsen en orthodontisten voor optimalisatie van articulatie en slikken
  • taalstimulering bij mensen met migratieachtergrond
Logopedie en audiologie studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Kies je afstudeerrichting

Logopedie

Als logopedist heb je een beroep met veel afwisseling. Je onderzoekt en behandelt stoornissen met betrekking tot stem, spraak, taal, leren en gehoor bij kinderen, volwassenen en ouderen. Wil je dagelijks mensen helpen op dit vlak? Kom dan logopedie studeren aan VIVES!

Audiologie

Als audioloog heb je een bijzondere interesse voor personen met gehoorverlies en evenwichtsstoornissen. Je meet geluid op en informeert mensen hierover. Je werkt vaak samen met een medisch team en je bent geboeid door technologie. Wil jij je hierin graag verdiepen? De opleiding audiologie is dan helemaal iets voor jou!

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.