Heb je al een graduaatsdiploma verpleegkunde? Via een verkort traject kan je ook je bachelordiploma verpleegkunde behalen terwijl je werkt.
Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Ga je werken en beschik je al over een graduaatsdiploma verpleegkunde, dan zijn er verschillende mogelijkheden op een VIVES-campus bij jou in de buurt: in Brugge en Roeselare via een reguliere route of zelfs (grotendeels) via afstandsonderwijs in Kortrijk. Zo kun je de eigen werkervaring verdiepen en doe je als werkstudent de stage op de eigen werkplek. Na afloop van de brugopleiding behaal je op twee en een half jaar tijd een Europees erkend diploma bachelor in de verpleegkunde.
Heb je vragen? Onze brugopleiding coördinatoren staan je toch met veel plezier persoonlijk te woord. Dit kan zowel digitaal als op afspraak op de campus. Indien je graag een gesprek inplant, gelieve contact op te nemen met volgende personen: [email protected] (campus Brugge Xaverianenstraat), [email protected](campus Roeselare), [email protected] (campus Kortrijk).

Verder studeren
Je kan na het behalen van jouw bachelordiploma verder studeren en een masterdiploma behalen via een schakelprogramma van één jaar. Binnen de Associatie KU Leuven zijn er overstapmogelijkheden naar o.a. master in de verpleegkunde en vroedkunde. Je kan ook een bachelor- na- bacheloropleiding volgen zoals spoed en intensieve zorgen, zorgmanagement, pediatrie, ... Er is ook een uitgebreide keuze aan postgraduaten of permanente vormingen in diverse domeinen.
Meer info? Op www.associatie.kuleuven.be/opleidingen vind je een overzicht van alle bachelors, masters, banaba (bachelor-na-bachelor) en manama (master-na-master) in de instellingen van de Associatie KU Leuven.

Aan de slag
Met een bachelordiploma verpleegkunde kan je op heel wat plaatsen aan de slag. Werkzekerheid is een grote troef. Onze afgestudeerden komen terecht in:
- op alle afdelingen in het ziekenhuis: de kinderafdeling, neonatologie, geriatrie, palliatieve zorgen, oncologie, heelkunde, radiologie, de sociale dienst of de psychiatrie
- in diensten voor preventieve gezondheidszorg zoals Kind en Gezin, arbeidsgeneeskundige diensten en kinderdagverblijven
- in de thuiszorg: thuisverpleegkunde, diensten voor gezinszorg, of centra voor algemeen welzijnswerk
- in psychiatrische centra
- in een woon- en zorgcentra
- in diensten met de klemtoon op psychosociale begeleiding: beschut wonen, begeleidingscentra voor personen met een handicap of het OCMW
- in specifieke settings zoals de drughulpverlening, de gevangenis en dagcentra voor mensen met psychiatrische problemen.
kwaliteit
VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.