Bordspel

spellen in de ouderenzorg

Spellen in de ouderenzorg - algemeen aan VIVES Noord

Binnen de ouderenzorg kunnen spellen gebruikt worden als een aangename invulling van vrije momenten, activiteiten, tijdens therapeutische momenten… Maar spellen kunnen ook tal van vaardigheden op peil houden zoals sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden … Goed gekozen spellen zijn m.a.w. ideale hulpmiddelen om de levenskwaliteit van onze ouderen zo optimaal mogelijk te houden.

Waar kan ik dit volgen?
Bijscholen

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Thema’s die in deze vorming aanbod komen zijn: vrije tijd, reminiscentie, intergenerationeel, stimuleren vaardigheden, educatieve spellen...

Tijdens deze vorming wordt tevens de nieuw uitgewerkte spellenkoffer ‘Ouderenzorg’ voorgesteld en is er de mogelijkheid om deze te ontlenen.

Doelgroep

Ergotherapeuten, animatoren, maatschappelijk werkers, (groeps)begeleiders, psychologen… kortom professionals die spel inzetten bij ouderen of dit wensen te doen in de toekomst.

Doelstellingen

  • Leren kennen van spellen die een meerwaarde kunnen betekenen tijdens het samenwerken met ouderen.

  • Reflecteren en ervaringen uitwisselen over het gebruik van spellen bij ouderen en de eventuele aanpassingen hiervan, rekening houdend met de diverse doelgroep.

Methodiek

Voorstellen, uitproberen en bespreken van een selectie gezelschaps- en educatieve spellen voor ouderen.

Praktische informatie

Deze sessie gaat door op vrijdag 3 december 2021, van 9u30 tot 12u30.

Prijs: 55 euro - syllabus en drankje inbegrepen.

Plaats: campus VIVES Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge.

 

VIVES SpellenLab is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van 21 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.