teamwork bevorderen met spellen

Teamwork bevorderen met spellen: positief en krachtgericht werken met teams aan VIVES Noord

“Gelukkige werknemers worden gestimuleerd in autonoom handelen, ontwikkelen van hun competenties en samenwerken met anderen.” (Leo Bormans)

Waar kan ik dit volgen?
Bijscholen

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Op welke manier kan je als groep het 'best' samenwerken en vooral... op welke manier kan je een groep, een team ertoe bewegen om in dezelfde richting te kijken, goed samen te werken én positief te communiceren met elkaar? Spellen kunnen hierbij een waardevol (hulp)middel zijn.

Spellen stimuleren op een eenvoudige en laagdrempelige manier verschillende basisvaardigheden zoals: het stimuleren van positieve communicatie, het werken vanuit krachten, inschatten van anderen, samenwerken en niet te vergeten 'samen ontspannen'!

In deze workshop staat het stimuleren van alle bovengenoemde vaardigheden centraal... mét spellen als (hulp)middel! Naast heel wat achterliggende tips & trics nemen we voldoende tijd om een aantal spellen uit te testen. Op die manier ervaren de deelnemers wat bepaalde spellen met jou doen als mens. Met andere woorden: een interactieve en praktijkgerichte workshop die onmiddellijk bruikbaar is!

Doelgroep

Leidinggevenden uit de zorg, onderwijs en bedrijfswereld; mensen die met teams werken, teamcoaches, beleidsmedewerkers...

Doelstellingen

  • Stilstaan bij het belang van spellen als laagdrempelig (hulp) middel tijdens het inhoudelijke werken met teams.

  • Bekijken en uittesten van spellen die een meerwaarde kunnen bieden in het werken op een positieve en krachtgerichte manier.

  • Kennismaken met tal van concrete toepassingsmogelijkheden van gezelschapsspellen.

Methodiek

Voorstellen, uitproberen en bespreken van een selectie gezelschapsspellen die bruikbaar zijn in het werken met teams.

Praktische informatie

Deze workshop gaat door op vrijdag 06 mei 2022, van 9u30 tot 12u30.

Prijs: 55 euro - syllabus en drankje inbegrepen.

Plaats: campus VIVES Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge.

 

VIVES SpellenLab is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van 21 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.