studenten spelen spel

coöperatieve spellen voor volwassenen

Wie kan er winnen tegen het spel? Coöperatieve spellen voor volwassenen aan VIVES Noord

Met coöperatieve spellen werk je rond communicatie en cognitie, maar evenzeer rond het bevorderen van de teamgeest. Wil je jou hierin verdiepen?

Waar kan ik dit volgen?
Bijscholen

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Met dit aanbod van spellen willen we mensen stimuleren om samen te werken tijdens het samen spelen. Enkel op die manier kan er gewonnen worden... van het spel. Vooral de communicatieve vaardigheden worden hierdoor uitgedaagd, maar tijdens het samenwerken, worden eveneens de cognitieve capaciteiten op de proef gesteld. 

Doelgroep

Deze vorming richt zich tot professionals die op zoek zijn naar nieuwe spellen om samen te spelen (al dan niet met een persoon/personen met een beperking).

Doelstellingen

  • Het bekijken van spellen die een meerwaarde kunnen bieden in het stimuleren en onderhouden van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden bij mensen met een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid

  • Het kennismaken met tal van concrete toepassingsmogelijkheden van coöperatieve gezelschapsspellen zowel binnen therapie of gewoon als ontspanning.

Methodiek

Deelnemers krijgen de kans om diverse spellen uit te proberen en kunnen met anderen overleggen over concrete toepassingsmogelijkheden in de therapeutische praktijk, maar ook tijdens een ontspanningsmoment.

Praktische informatie

Meer informatie via de site: www.spellenlab.be of via mail: [email protected] 

Plaats: campus VIVES Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge.

VIVES SpellenLab is een onderdeel van Hogeschool VIVES en werkt rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. We beschikken hiervoor over een collectie van meer dan 21 000 verschillende bord- en gezelschapsspellen.