Wanneer
    Dinsdag 16 april 2024 van 16u tot 18u15
Waar
    Campus Kortrijk | CUBE

De verkiezingen staan voor de deur. Op zondag 9 juni kunnen we allen stemmen voor Europa en worden de leden van het Europees Parlement verkozen in 27 lidstaten van de Europese Unie. Met VIVES Hogeschool zijn we partner in het project EUNITE. Dit project probeert Europa dichter bij een diverse groep burgers te brengen. In het kader van dit project organiseren we een event om het samen over diverse Europese thema’s te hebben met lokale en Europese politici. Dit event staat open voor iedereen en is gratis. Enkel in te schrijven op voorhand (via 'aanmelden voor dit event' onderaan).

programma

1) Introductie (Auditorium The Cube)- 16:00-16:25

Helena Calleeuw (VIVES - project EUNITE)

Sanne De Ryck (Europees Parlement) & Tom De Smedt (Europese Commissie)

2) Thematische sessies - 16:30-17:25

Tijdens deze thematische sessies is er ruimte voor interactie en debat. Er is voldoende tijd om vragen te stellen.Keuze 1: Klimaat, duurzaamheid & landbouw - moderator Sanne De Ryck (Europees Parlement)

Ariane Giraneza (Groen), Bram Van Hecke (CD&V) & Barbara Bonte (Vlaams Belang)Keuze 2: Sociaal Europa, mensenrechten & migratie - moderator Tom De Smedt (Europese Commissie)

Philippe De Coene (Vooruit), Liana Davtyan (Open Vld),  Hendrik Theunissen (N-VA) & Jouwe Vanhoutteghem (PVDA)3) Jongeren en stemrecht -17:30 -18:00

Laure Verstraete (EU-Jongerenvertegenwoordiger)4) Afsluitend woord door Tom De Smedt (Europese Commissie) & Sanne De Ryck (Europees Parlement)- 18:00-18:15Vragen? Mail naar [email protected]Wil je je inschrijven? Druk dan op de onderstaande knop 'Aanmelden voor dit event'. Je kan ook gewoon afkomen zonder in te schrijven. Graag tot dan!

logos project