Dag van het onderzoek 2019

Hogeschool VIVES houdt op dinsdagnamiddag 1 oktober 2019 zijn jaarlijkse Dag van het Onderzoek. Tijdens deze dag worden de vele subsidiekanalen toegelicht, krijg je duiding over de regionale speerpunten en kan je tal van recente onderzoeksprojecten ontdekken. Als slot brengt ‘Digital Champion’ Saskia Van Uffelen ons inzichten over hoe we de digitale transformatie kunnen overleven.

De Dag van het Onderzoek is een jaarlijkse inspiratienamiddag voor al wie betrokken is bij toegepast onderzoek. VIVES werkt nauw samen met ondernemingen en organisaties. Daarom is deze dag hét ontmoetingsmoment voor alle geïnteresseerden in nieuwe trends en praktijkgerichte innovatie.

De Dag van het Onderzoek vindt plaats in het VIVES Innovation Centre op dinsdag 1 oktober 2019 van 13.15u tot 17u. Het voorprogramma voor de onderzoekers en VIVES-collega's start om 13.15 uur. Het programma voor iedereen start om 14 uur. Nadien is een fijne netwerkreceptie voorzien.

Voorprogramma (alleen voor VIVES-collega's)

  • 12.15 uur: Ontvangst voorprogramma voor onderzoekers + broodjeslunch
  • 13.15 uur: Verwelkoming
  • 13.20 uur: Elke Denys en Freja Gheysen, dienst onderzoek. Toelichting diverse subsidiekanalen.
  • 13.50 uur: Emmelie Houzet TUA West, Toegevoegde waarde van regionaal samenwerken

Programma

  • 14.00 uur: Verwelkoming Isabel Vanslembrouck, directeur onderzoek en dienstverlening
  • 14.15 uur: Pecha Kucha diverse onderzoeksprojecten deel 1
  • 14.45 uur: koffiepauze
  • 15.15 uur: Pecha Kucha diverse onderzoeksprojecten deel 2
  • 16.00 uur: Keynote Saskia Van Uffelen
  • 17.00 uur: Receptie

Doorlopend: Blikopener: uitbouw van de VIVES dienstverlening naar bedrijven en organisaties.
Moderator: Mieke Dumont

Saskia Van Uffelen

Als Belgische en Europese ‘Digital Champion’ timmert Saskia Van Uffelen elke dag aan de weg naar digitale transformatie. We staan op de drempel van een totaal nieuwe digitale samenleving en die revolutie heeft ook gevolgen voor bedrijven en organisaties. In de volledig geconnecteerde wereld zal het jobaanbod drastisch veranderen, maar ook de inhoud ervan. De enorme impact van artificiële intelligentie is nu nog niet te overzien. Klanten eisen steeds meer en vragen om een steeds snellere reactie. 

"Digitalisering is echter helemaal geen bedreiging maar een bevrijding," zegt Saskia Van Uffelen. "Overleven betekent aanpassen. Bedrijven en organisaties moeten daar zeker op inspelen." Zij vertelt hoe je je flexibel kan opstellen in de disruptieve tijden waarin we leven. Creativiteit wordt de allerbelangrijkste skill voor de toekomst. Alleen door innovatief te denken wordt digitalisering een springplank naar meer economische welvaart en een groter persoonlijk welzijn.

Saskia Van Uffelen werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Ze is ook aangesteld als ‘Digital Champion’ om België te vertegenwoordigen bij de Europese commissie. In 2011 roept Data News haar uit tot ICT Woman of the Year. Sinds dan ontpopt ze zich als een rolmodel: niet alleen als topmanager en digitaal ambassadeur, maar ook als vrouwelijk ondernemer.

Meld je nu aan!

De toegang is gratis. Aanmelden kan tot met met 28 september 2019.

Deel dit via