Dag van het onderzoek 2018

Hogeschool VIVES houdt op dinsdagnamiddag 2 oktober 2018 zijn jaarlijkse Dag van het Onderzoek. Laat je inspireren tijdens één van de workshops. Dado van Peteghem gunt ons een blik op de (digitale) toekomst tijdens zijn keynote 'Vergeet Disruptie, het is tijd voor transformatie’

De Dag van het Onderzoek is een jaarlijkse inspiratienamiddag voor al wie betrokken is bij toegepast onderzoek. VIVES werkt nauw samen met ondernemingen en organisaties. Daarom is deze dag hét ontmoetingsmoment voor alle betrokken externen in het onderzoeksgebeuren alsook voor alle geïnteresseerden.

De Dag van het Onderzoek vindt plaats in VIVES Brugge Xaverianenstraaat op dinsdag 2 oktober 2018 van 12u tot 18u. De toegang is gratis. Het eerste deel is specifiek gericht op onderzoekers, het tweede deel is voor alle geïnteresseerden.

Programma

Deel 1 

12.15 uur: Ontvangst, broodjeslunch en onderzoeksposters

13.15 uur: Workshops specifiek voor onderzoekers
Opgelet, voor sommige workshops zijn de plaatsen beperkt!

  • Hoe presenteer je onderzoek met impact, The Floor is yours
  • Pitch je onderzoek in 1 minuut, The Floor is yours
  • Design Thinking als motor van innovatie, Andries Reymer, Antwerp Management School
  • Co-creatie als verrijking, Marieke D’hoop, TUA West

Deel 2

14.30 uur: Ontvangst externen, koffie en versnaperingen

15.00 uur - 16.30u: Plenair (grote aula)

  • Welkom door Isabel Vanslembrouck, directeur onderzoek en dienstverlening
  • Keynote Dado Van Peteghem (zie onder)
  • Slot Joris Hindryckx, algemeen directeur VIVES
  • Uitnodiging tot receptie (tot 18 uur) + onderzoeksposters

Dado Van Peteghem: ‘Vergeet Disruptie, het is tijd voor transformatie’

Sociale media waren jarenlang de hype in het digitale discours maar tot op vandaag wordt door de meeste organisaties slechts tien procent van hun potentieel benut. Er wordt veel gepraat over de Uber’s, Tesla’s en Airbnb’s, maar er is verrassend weinig actie. En dat terwijl het uitbouwen van duurzame digitale, sociale en mobiele strategieën met de dag belangrijker wordt voor elke organisatie.  Een digitale bedrijfsvoering is bepalend voor de overlevingskansen van een organisatie, zowel groot als klein. 

Dado Van Peteghem is één van de toonaangevende experten in de digitale sector. Als Founding Partner bij Duval Union Consulting helpt Dado organisaties bij hun digitale bedrijfsvoering, het uittekenen van visie en strategie en zet hij samenwerkingen op met startups, incubatoren en technologiepartners. Als co-auteur van het boek Digital Transformation, weet Dado als geen ander waar de digitale transformatie om draait. De voorbije 10 jaar heeft Dado talrijke organisaties getransformeerd door digitaal te injecteren in hun DNA en activiteiten. Hij neemt op 2 oktober het woord tijdens onze Dag van het onderzoek.
 

Deel dit via