Dag van het onderzoek 2020: Human Centered Research

De wereld draait door, en dat aan een razend tempo. De maatschappij verandert vliegensvlug en zorgt vaak voor onzekerheid en complexiteit. Alles verandert exponentieel en is vaak disruptief. Als we durven anders denken, radicaal te veranderen dan ontluiken er nieuwe kansen.

Voorwaarde om deze nieuwe kansen te ontdekken is wendbaarheid. Veerkracht, balans, creativiteit en motivatie zijn de sleutels om mee te bewegen in deze snel veranderende wereld. Onderzoek en Innovatie zitten in de frontlinie van deze bewegingen. Daarom organiseert VIVES elk jaar de Dag van het Onderzoek, als leer- en inspiratiemoment. We hopen je blik te verruimen en je nieuwe inzichten en perspectieven mee te geven.

Human Centered Research loopt als rode draad doorheen het programma. Tijdens de Dag van het Onderzoek 2020 op dinsdag 6 oktober 2020 in VIVES Kortrijk krijg je naast enkele technologische inzichten dit jaar ook de stem van kinderen en kansengroepen te horen.

Ben je onderzoeker, betrokken bij onderzoeksprojecten vanuit een organisatie of heb je gewoon interesse in het programma? De sessies zijn beschikbaar voor iedereen die dat wil. Inschrijven via het formulier hieronder is noodzakelijk. De toegang is gratis.
 
Van harte welkom!
Isabel Vanslembrouck, directeur onderzoek en dienstverlening.

keynotes-dvho2.jpg

 

Voormiddag: webinars

10u30 Hoe presenteer je online?
The Floor is yours (zoomsessie - max 90")
10u30 Vraagarticulatie: Gluren bij de buren
Hogeschool Zeeland, Marlies van Eenennaam (zoomsessie - max 90")

Namiddag: plenair programma in de grote aula

13u30 Welkom door Mieke Dumont, moderator
Isabel Vanslembrouck, directeur onderzoek en dienstverlening VIVES
14u00 Caroline Vrijens, Vlaamse Kinderrechtencommissaris
De stem van jongeren en kinderen: corona
14u40 Els Keytsman, directeur UNIA
Technologie, een vloek of zegen voor gelijkheid? 
15u20 Prof. Dr. Bart De Moor, KULeuven
Artificiele Intelligentie in Vlaanderen: een stand van zaken (livestream)
16u00 Joris Hindryckx, algemeen directeur VIVES
Slotwoord

Corona-proof

In de namiddag zullen de sprekers fysiek aanwezig zijn in aula 't Forum in Kortrijk behalve Bart De Moor, die ons via digitale weg zal bereiken. Alle sessies zijn uiteraard digitaal te volgen maar we hopen eerlijk gezegd wel op je fysieke aanwezigheid. Het is tenslotte een beetje de hoogdag voor al wie bij onderzoek en innovatie betrokken is en live is dat altijd wat fijner. De aula is groot genoeg om iedereen met voldoende afstand van elkaar een plekje te geven. Heb je nu al vragen voor de sprekers, dan kun je die nu al stellen - zo hoeven we tijdens het event geen microfoon door te geven of mensen luid te laten spreken.  Je krijgt na aanmelding, kort voor het event, nog een update met verdere informatie.

Meld je nu aan!

De toegang is gratis. Aanmelden kan tot met met 2 oktober 2020. 

Deel dit via