Oorbuddies

Beschermend materiaal, waaronder mondmaskers, maken vanaf nu deel uit van ons dagelijks leven. Urenlang een mondmasker dragen kan echter zijn sporen nalaten op de huid. Een bekend probleem is het ontstaan van huidproblemen ter hoogte van de oren door druk en frictie.

Met het multidisciplinair team van (zorg)technologen werd in overleg met verpleegkundigen en artsen een hulpstuk ontwikkeld die het dragen van de mondmaskers aangenamer maakt: de oorrbuddie. Dit is een hulpstuk waardoor de elastieken van het mondmasker minder snijden en het masker beter past op het gezicht.

De oorbuddies kunnen gebruikt worden bij diverse types mondmaskers met elastieken rond de oren. Ze hebben tot doel de druk te vermijden achter de oren. Hierbij kan gekozen worden waar op het hoofd de oorbuddie juist geplaatst wordt om bepaalde frictiepunten te ontlasten.

Een eerste batch van 15.000 oorbuddies werd door de labs van VIVES geproduceerd en verdeeld over de zorginstellingen in West-Vlaanderen om onze zorgverleners te ondersteunen. 

earbuds.png

Oorbuddies zijn initieel ontworpen voor de zorgkundigen die tot nu toe mondmaskers moesten dragen. Door de versoepeling moet iedereen een mondmasker beginnen dragen. Oorbuddies zorgen ervoor dat het mondmasker beter blijft zitten, goed aansluit en dat wie een bril draag minder last heeft van damp op de brilglazen.

Dus focus verleggen van zorg naar iedereen, zeker in functie van versoepeling en verplichting op onder meer openbaar vervoer en bedrijven en waar je de anderhalve meter afstand niet kunt garanderen.

Waar verkrijgbaar?

Je kunt oorbuddies online kopen op onderstaande webshops

Heb je specifieke vragen, wil je ook oorbuddies verdelen of wens je grote hoeveelheden oorbuddies te bestellen, neem contact op met ons.

Lees persbericht

Andere zorgtechnologische oplossingen