Samenwerken aan een virusvrije wereld

Onderzoekers en docenten van het studiegebied industriƫle wetenschappen en technologie van Hogeschool VIVES zetten zich in om met behulp van technologie en innovatie ondersteuning te bieden om versoepeling van de lockdown zo veilig en duurzaam mogelijk te laten verlopen en de wereld virusvrij te houden.

VIVES neemt vragen, problemen en tekorten aan uit de zorgsector en probeert zo snel mogelijk, en indien mogelijk samen met studenten zorgtechnologie, oplossingen te ontwikkelen op het vlak van zorgondersteunende technologie.

Hogeschool VIVES wil vanuit een interdisciplinaire setting met technologen, artsen en verpleegkundigen de krachten bundelen met maakbedrijven en zorgpartners door zorgtechnologische producten te ontwerpen, te produceren en te matchen met concrete vragen uit het werkveld. Op die manier zorgen we voor innovatie.

Technologie ontwerpen

Er komen veel vragen over tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen of onderdelen van medische apparatuur. Daarvoor ontwikkelen we modellen en zoeken we productieprocessen. Dat doen we via reversed engineering: we onderzoeken een product om daaruit af te leiden wat de eisen zijn waaraan het moet voldoen. Soms ontstaan ook volledig nieuwe, innovatieve producten die kunnen helpen in de strijd tegen het virus: