Waarom kiezen voor levenslang leren?

Groei.

Levenslang leren stelt je in staat om je voortdurend te ontwikkelen en te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je verwerft nieuwe vaardigheden, breidt je kennis uit en past je aan aan veranderingen in je carrière en in de wereld om je heen.

Blijf relevant.

In een snel veranderende wereld is het belangrijk om relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Door voortdurend je vaardigheden bij te werken, vergroot je je waarde op de arbeidsmarkt en word je waardevoller voor werkgevers.

Innoveer en creëer.

Door nieuwe dingen te leren en verschillende perspectieven te verkennen, vergroot je je creativiteit en innovatief vermogen. Levenslang leren moedigt je aan om buiten je comfortzone te treden en nieuwe ideeën te verkennen.

Ervaar voldoening.

Het verwerven van kennis en competenties geeft je een gevoel van voldoening en vergroot je zelfvertrouwen. Je gaat de uitdagingen niet uit de weg en bereikt nieuwe doelen.

Draag bij aan een betere wereld.

Door voortdurend te leren en jezelf te verbeteren, bouw je mee aan een betere wereld. Bijvoorbeeld door het oplossen van complexe problemen, het bevorderen van sociale rechtvaardigheid of het bijdragen aan duurzame oplossingen.

Opleidingen in de kijker

Postgraduaat digitale didactiek

Word het aanspreekpunt voor digitale didactiek in jouw school of organisatie.

Met actuele wetenschappelijk onderbouwde inzichten kan je aan de slag gaan met educatieve technologie in je eigen onderwijspraktijk.

De aanpak is praktijkgericht en doorspekt met concrete voorbeelden met een sterke wetenschappelijk onderbouw.  Zo kan jij als professional zelfzeker voor de klas staan en doordachte didactische keuze maken. 

Immediate Life Support

Tijdens deze ééndaagse cursus krijg je vorming vanuit een multidisciplinaire aanpak met extra aandacht voor teamwork en non-technical skills. 

Je wordt getraind volgens een systhematische benadering en aanpak met aandacht voor luchtwegmanagement, circulatie, ritmeherkenning, kwalitatieve BLS, defibrillatie,…

Boerderijdieren in de zorg- en welzijnssector

Boerderijdieren in de zorg

Deze vorming is een krachtige kennismaking met ‘Animal Assisted Interventions’ voor iedereen die in het kader van goede en innovatieve zorgverlening met dieren aan de slag gaat. De focus ligt op boerderijdieren: kippen, konijnen, geiten en varkens. 

Waarom levenslang leren bij VIVES Continue?

Jouw continue groei als professional begint hier! Als hogeschool dragen we innovatie en educatieve excellentie hoog in het vaandel. Daarom bieden we onder de naam VIVES Continue navormingen aan om jouw professionele traject naar nieuwe hoogten te tillen. Of je nu afstudeert, een doorgewinterde expert bent op zoek naar verdieping of een nieuwkomer in het vakgebied, we staan garant voor een verrijkende leerervaring. Je vindt een opleiding die aansluit bij jouw interesse en de actuele trends en noden van de arbeidsmarkt.

Investeer in jezelf en scherp je competenties aan. Kies uit een breed scala aan opleidingen voor professionals, afgestemd op diverse behoeften. Ontdek nieuwe perspectieven, bouw aan een sterker profiel en geef je carrière een boost!

Coördinatoren

Marc Decat

Ann Bulcaen

Kristof Van de Keere

Annelies De Langhe

VIVES Continue Blog en nieuws

10 weetjes over konijnen en knaagdieren

Konijn- en knaagdierkundige dierenartsen Kelly Rediger en Lies Beernaert bouwden een online cursus om deelnemers als een pro met deze dieren te leren omgaan. Uit deze e-learning  - Vakkundig verzorgen van konijnen en knaagdieren -  krijg je 10 wist-je-dat-jes over konijnen en knaagdieren. Benieuwd hoeveel jij al over deze kleine huisdieren wist!

Frisse wind door levenslang leren

Bij VIVES Hogeschool zit levenslang leren in de lift. Daarom worden grootste plannen gesmeed met de lancering van de nieuwe website VIVES Continue én een nieuwe directeur aan het roer.

Meer keuze? Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.