Waarom kiezen voor levenslang leren?

Groei.
Levenslang leren stelt je in staat om je voortdurend te ontwikkelen en te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je verwerft nieuwe vaardigheden, breidt je kennis uit en past je aan aan veranderingen in je carrière en in de wereld om je heen.

Blijf relevant.
In een snel veranderende wereld is het belangrijk om relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Door voortdurend je vaardigheden bij te werken, vergroot je je waarde op de arbeidsmarkt en word je waardevoller voor werkgevers.

Innoveer en creëer.
Door nieuwe dingen te leren en verschillende perspectieven te verkennen, vergroot je je creativiteit en innovatief vermogen. Levenslang leren moedigt je aan om buiten je comfortzone te treden en nieuwe ideeën te verkennen.

Ervaar voldoening.
Het verwerven van kennis en competenties geeft je een gevoel van voldoening en vergroot je zelfvertrouwen. Je gaat de uitdagingen niet uit de weg en bereikt nieuwe doelen.

Draag bij aan een betere wereld.
Door voortdurend te leren en jezelf te verbeteren, bouw je mee aan een betere wereld. Bijvoorbeeld door het oplossen van complexe problemen, het bevorderen van sociale rechtvaardigheid of het bijdragen aan duurzame oplossingen.

Opleidingen in de kijker

Postgraduaat digitale didactiek

Word het aanspreekpunt voor digitale didactiek in jouw school of organisatie.
Met actuele wetenschappelijk onderbouwde inzichten kan je aan de slag gaan met educatieve technologie in je eigen onderwijspraktijk.
De aanpak is praktijkgericht en doorspekt met concrete voorbeelden met een sterke wetenschappelijk onderbouw.  Zo kan jij als professional zelfzeker voor de klas staan en doordachte didactische keuze maken. 

Referentieverpleegkundige pijn

Het doel van de cursus is verpleegkundigen te vormen tot gespecialiseerde pijnverpleegkundigen.
Zij kunnen dan in het ziekenhuis of in de thuiszorg een voortrekkersrol opnemen om het pijnbeleid in multidisciplinair verband uit te bouwen en als volwaardig lid van het multidisciplinaire pijnteam te functioneren.

Samenwerken in een medische praktijk

Kennis en inzichten voor huisartsen over de opstart en het beheer van een groepspraktijk voor een optimale zorgverlening. Op twee dagen krijg je toepassingsgerichte informatie, zowel op vlak van cijfers of resultaten als mensen. Deze opleiding is exclusief voorbehouden voor artsen en erkend door het Riziv.

Vrouw achter laptop

Waarom levenslang leren bij VIVES Continue?

Jouw continue groei als professional begint hier! Als hogeschool dragen we innovatie en educatieve excellentie hoog in het vaandel. Daarom bieden we onder de naam VIVES Continue navormingen aan om jouw professionele traject naar nieuwe hoogten te tillen. Of je nu afstudeert, een doorgewinterde expert bent op zoek naar verdieping of een nieuwkomer in het vakgebied, we staan garant voor een verrijkende leerervaring. Je vindt een opleiding die aansluit bij jouw interesse en de actuele trends en noden van de arbeidsmarkt.

Investeer in jezelf en scherp je competenties aan. Kies uit een breed scala aan opleidingen voor professionals, afgestemd op diverse behoeften. Ontdek nieuwe perspectieven, bouw aan een sterker profiel en geef je carrière een boost!

Coördinatoren

Marc Decat

Ann Bulcaen

Kristof Van de Keere

Annelies De Langhe

VIVES Continue Blog en nieuws

Elk kind heeft een verhaal

Lees het interview met Geert Taghon, de man achter de film Skunk over Liam die in de bijzondere jeugdzorg terecht komt.
Docent Geert Taghon geeft les in het postgraduaat Forensische daderbegeleiding en neemt de vorming Omgaan met agressie en gedragsproblemen in het onderwijs voor zijn rekening.

Grootschalige rampoefening

Om studenten uit de postgraduaat opleiding spoed en intensieve zorg van VIVES goed voor te bereiden organiseert VIVES Continue op zaterdag 27 april een grootschalige rampoefening. Aan deze oefening nemen maar liefst 130 studenten deel in de rol van hulpverlener of slachtoffer. Ze doen dit in samenwerking met enkele MUG Teams...

Meer keuze? Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.