• student-torhout.png

Studentenstad Torhout

De ‘normaalschool’ van Torhout bestaat maar liefst 175 jaar en is daarmee de meest “ervaren” lerarenopleiding van Vlaanderen. Maar Torhout heeft als stad zelf ook nog heel wat te bieden. Overdag kun je er in het centrum alles vinden wat de moderne student nodig heeft: hippe kledij, een nieuwe smartphone, een kakelverse croissant ... In de Oostendestraat en op de Burg vind je zowel de trendy designwinkels als de vertrouwde merken.

Voor de kleine en de grote honger zit je in het centrum ook safe. Ook letterlijk want de Markt is autovrij (behalve tijdens de winter). Wat eens een drukke straat was, hee plaatsgemaakt voor een kleurrijke zee van stoelen en tafels. Torhout heeft een uitgebreid aanbod van bistro’s en restaurants voor culinaire hoogstandjes, maar je kunt er ook terecht voor de snel- le hap beter bekend als de economische pak frieten.

In Torhout kun je een voorstelling in het Cultuurcentrum De Brouckère meepikken of een feestje in de Mast of in de Mazzel. Ga je liever een rustig cafeetje opzoeken? Dat kan ook. Den Apropoo aan het station lest je dorst zowel voor als na de lessen, met een up-to-date playlist en sportliefhebbers komen er ook aan hun trekken: de belangrijkste voetbalmatchen komen er op groot scherm. Of trek naar de Fifty-Seven of Den Tap. Altijd is er wel iets te doen.

Ontdek de VIVES-campus in Torhout:

Ontdek de campus van VIVES in studentenstad Torhout:

VIVES Torhout
Sint-Jozefstraat 1
8820 Torhout
+32 50 23 10 30

[email protected]