• CAMP_Tielt_1_0.jpg
  • CAMP_Tielt_3_0.jpg
  • CAMP_Tielt_4_0.jpg
  • campustieltoverview.png

VIVES Tielt

VIVES verhuist vanaf september 2017 stapsgewijs de dagopleidingen van de bachelors in kleuteronderwijs en lager onderwijs, alsook de bachelor-na-bachelor (banaba) buitengewoon onderwijs, naar de campus Kortrijk. Daarmee zal Kortrijk eindelijk ook opleidingen huisvesten in het studiegebied onderwijs. Vanaf academiejaar 2017-2018 kun je de opleidingen kleuteronderwijs en lageronderwijs dus niet meer starten op onze campus in Tielt.

Daarmee komt een einde aan 167 jaar onderwijstraditie in Tielt. In 1849 werd immers de eerste West-Vlaamse vrije lagere normaalschool voor meisjes in Tielt opgericht door de zusters van Biervliet. Diezelfde spirit en ambitie om meesters in onderwijs te vormen wordt bij deze doorgetrokken en versterkt binnen VIVES.

Anno 2016 biedt VIVES op de campus Tielt de bachelor kleuteronderwijs, de bachelor lager onderwijs en de bachelor-na-bachelor buitengewoon onderwijs aan. Deze opleidingen worden via 3 mogelijke trajecten aangeboden:

  1. de route werkplekleren. Studenten volgen in deze route op maandag en vrijdag les op de campus Kortrijk en participeren op dinsdag en donderdag in een werkplekschool in het lager onderwijs of kleuteronderwijs.
  2. de route afstandsonderwijs. Studenten worden er via digitale tools begeleid en kunnen zelfstandig studeren, vrij van tijd en ruimte. Deze studenten leggen sinds het academiejaar 2015-16 examens af in het examencentrum voor afstandsonderwijs op de campus Kortrijk.
  3. de route dagonderwijs op de campus Tielt.

Qua timing zal in september 2017 het eerste jaar van de dagopleiding worden opgestart in Kortrijk. Het tweede en derde jaar van de dagopleiding en de bachelor-na-bachelor buitengewoon onderwijs worden nog verdergezet in Tielt. Werkplekleren en afstandsonderwijs blijven uiteraard in Kortrijk.

In september 2018 worden het eerste en tweede jaar van de dagopleiding bachelor kleuteronderwijs en bachelor lager onderwijs aangeboden in Kortrijk. Het derde jaar van de genoemde dagopleidingen wordt dan voor het laatst in Tielt ingericht. De bachelor-na-bachelor buitengewoon onderwijs wordt vanaf dan georganiseerd in Kortrijk. 

Bacheloropleidingen

There are currently no international programmes at this campus.

Studiegebied onderwijs
Beernegemstraat 10
8700 Tielt
+32 51 40 02 40
[email protected]

Centrale diensten campussen Kortrijk-Roeselare-Tielt-Tor​hout
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 60
[email protected]

Nieuws

Geen nieuws gevonden Meer nieuws

Agenda

Geen activiteiten gevonden Meer activiteiten