• student-roeselare.png

Studentenstad Roeselare

Waarom naar Roeselare trekken om er te studeren, zou je je kunnen afvragen. Je denkt dan in eerste instantie wellicht aan de opleiding die je er zou volgen. Maar Roeselare heeft zelf ook nog wel heel wat te bieden en dan hebben we het niet alleen over de Rodenbach die ze er serveren.

Roeselare ligt echt wel in het centrum van West-Vlaanderen, dus waar je ook vandaan komt, je komt er gegarandeerd. Of je nu op kot gaat of pendelt, de stad heeft voor elk wat wils. Roeselare is een groot openluchtwinkelcentrum, dus in je vrije uurtjes kun je er naar hartenlust shoppen in de vele winkels. Je vindt er sowieso alles wat de moderne student nodig heeft: hippe schoenen, een biologische banaan, een frisse Rodenbach ... In de Ooststraat, de Jan Mahieustraat, de Manestraat, de Wallenstraat en de Sint-Amandstraat vind je zowel authentieke boetiekjes, trendy designwinkels als de vertrouwde merken. Voor de kleine en de grote honger kan je terecht op de Grote Markt, de Zuidstraat, De Vlamingstraat en de Iepersestraat.

Ben je helemaal voldaan, dan kun je even uitblazen in het stadspark in de Noordstraat voor je aan de avond begint. Tenzij je liever op dat terrasje blijft plakken natuurlijk! Om je intellectuele honger te stillen ga je naar de hogeschool, maar om je dorst achteraf te lessen ga je op café met je vrienden op het Polenplein of de Botermarkt. Daar voer je urenlang filosofische discussies of gooi je je benen los. Eigenlijk vind je overal in Roeselare bruine kroegen en danscafés. Wil je echter iets cultureels beleven of meemaken, dan kun je een voorstelling meepikken in De Spil. Liever een film? Ook de Cityscoop ziet je graag komen.

Ontdek de VIVES-campus in Roeselare:

Ontdek de campus van VIVES in studentenstad Roeselare:

VIVES Roeselare
Wilgenstraat 32
8800 Roeselare
+32 51 23 23 30

[email protected]