• Luchtvaart Hangar
  • Luchtvaart Student
  • Luchtvaart Cockpit

VIVES Oostende VLOC

Het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (kortweg: VLOC), gelegen op de luchthaven van Oostende, is de uitvalsbasis voor de bacheloropleidingen in de luchtvaart van VIVES. Dit centrum heeft als hoofddoel - via een privaat-publieke samenwerking - opleiding, bijscholing of conversie van de huidige en toekomstige medewerkers voor de luchtvaartsector te verzorgen. Het VLOC wordt gerealiseerd met financiële steun van VIVES, de Vlaamse overheid, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Provincie West-Vlaanderen.

Voor al wij die zijn of haar droom willen waarmaken als piloot, biedt VIVES een unieke opleiding aan tot aspirant - lijnpiloot. Dit is de ideale combinatie van een hoger onderwijsdiploma met een vliegopleiding.

Techneuten die gebeten zijn door het luchtvaartvirus maken in de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie kennis met alle aspecten van de luchtvaart: vliegtuigen, helikopters, motoren, systemen, structuren, mechanica, elektronica, materialen, instrumenten … Ook onderwerpen als veiligheid, menselijke factoren en drones komen uitgebreid aan bod.

Breng een virtueel bezoek

Bacheloropleidingen

Verder studeren

industriële wetenschappen en technologie

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer

Campus Oostende VLOC
Nieuwpoortsesteenweg 945C
8400 Oostende
+32 59 30 81 50
[email protected]

Algemene diensten VIVES Brugge-Oostende
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
+32 50 30 51 00
[email protected]