ICT

Elke werkruimte van onze hogeschool is uitgerust met een wifi-netwerk. Je kunt dus in deze ruimtes met je eigen toestel verbinding maken met het draadloze Internet. De mogelijkheid om draadloos te printen op één van de printers van de school is ook mogelijk.

Dankzij Eduroam is het bovendien mogelijk om gratis verbinding te maken met het internet in alle hogescholen en universiteiten (ook in het buitenland) die Eduroam aanbieden.

Softwarepakket

De meeste software die je tijdens je studie zult nodig hebben kun je downloaden via het softwarepakket Academic Software. Zo wordt lessen volgen met je laptop een stuk eenvoudiger, en is deze software ook beschikbaar tijdens het studeren. Een abonnement op Academic Software is verplicht leermateriaal voor elke student.

Heb ik een laptop nodig?

Leren doen we niet langer op commando, leren willen we doen op eigen tempo en waar en wanneer het ons past. Op die momenten kunnen beschikken over alle digitale leermateriaal is heel handig. Daarom stimuleren we studenten om hun persoonlijke laptop naar de hogeschool mee te brengen. Onze gebouwen zijn volledig uitgebouwd als draadloze campussen.

Er zijn heel veel laptops op de markt te verkrijgen die volstaan om in VIVES te gebruiken. Op onze laptoppagina vind je een overzicht van alle opleidingen waarbij een laptop verplicht is en welke eisen aan die laptop gesteld worden. Je vindt er ook tips voor een goeie laptop.

Je persoonlijke login

Elke student krijgt aan het begin van het eerste academiejaar een unieke login. Geef deze nooit aan iemand door en houd je wachtwoord strikt persoonlijk. Je login kun je niet wijzigen; het wachtwoord waarmee je de login gebruikt wel.

Gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.