Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je op eenvoudig verzoek gratis en met de glimlach krijgt. Zo is VIVES.

Eigen aanbod

Op 1 juli 2018 gaat de studentenresidentie De Kraal definitief dicht. In afwachting van de bouw van 48 gloednieuwe studentenkamers, biedt VIVES 50 mobiele units aan op een boogscheut van VIVES Oostende Station. Deze kamers beschikken over een eigen lavabo, gemeenschappelijk sanitair en kookgelegenheid. De huurprijs bedraagt € 300 per maand, nutsvoorzieningen (elektriciteit, verwarming, water en internet) inbegrepen.

De huurovereenkomst loopt van 1 september 2018 tot en met 30 juni 2019 (10 maanden), met de optie om bij tweede zittijd per week bij te huren. Huren voor één semester is in eerste instantie niet mogelijk, tenzij zou blijken dat niet alle kamers verhuurd zijn. Voor meer informatie kun je terecht bij Inge Eytorff.

Om een plaats te reserveren voor deze huisvesting, kun je een aanvraag indienen vanaf maandag 30 april 2018 om 9u via onderstaande knop:

Reserveer een studentenkamer

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklassen vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen.

Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo een gratis huurovereenkomst ter beschikking, die je kunt downloaden van de website www.kotwest.be. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen, en ook voor andere kotvragen, kun je altijd bij je Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling.