Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je op eenvoudig verzoek gratis en met de glimlach krijgt. Zo is VIVES.

Eigen aanbod

VIVES voorziet - in afwachting van de bouw van 48 nieuwbouwkamers - in 46 mobiele units in de Konterdamkaai, op een boogscheut van VIVES Oostende Station. Het zijn gemeubelde kamers met gemeenschappelijk sanitair en keuken. Je brengt zelf een matras, koelkast, microgolfoven en kookgerei mee. De gemeenschappelijke ruimtes worden regelmatig gepoetst. Voor de vaat en het onderhoud van de kamer sta je zelf in.

De reservatiekost voor de residentie bedraagt €330. In dit bedrag is een administratiekost van €30 inbegrepen. Die wordt onder geen beding terugbetaald. Het resterende bedrag van €300 wordt beschouwd als waarborg. De huurprijs voor academiejaar 2019-2020 bedraagt € 300 (energieverbruik en internet inbegrepen). De huurovereenkomst loopt van 1 september 2019 tot 30 juni 2020 (tien maanden).

Om een plaats te reserveren voor een van deze huisvestingen, kun je een aanvraag indienen vanaf 4 mei 2019 om 9u via onderstaande knop:

Dien een aanvraag in

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklassen vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen.

Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo een gratis huurovereenkomst ter beschikking, die je kunt downloaden van de website www.kotwest.be. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen, en ook voor andere kotvragen, kun je altijd bij je Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling.