Bibliotheek

Welkom bij de campusbibliotheek van VIVES Oostende Zeedijk. Onze bibliotheek staat open voor iedereen. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis, externe bezoekers kunnen voor €5 een lenerskaart krijgen waarmee men gedurende 1 jaar materialen kan ontlenen.

Openingsuren campusbibliotheek Oostende Zeedijk

  • maandag: 8.30 - 12.00 en 12.30 - 17.30
  • dinsdag: 8.30 - 12.00 en 12.30 - 17.30
  • woensdag: 8.30 - 12.00 en 12.30 - 17.30
  • donderdag: 8.30 - 12.00 en 12.30 - 17.30
  • vrijdag: 8.30 - 12.00 en 12.30 - 17.00

De bibliotheek is gesloten tijdens het weekend en op feestdagen.

 

Vanaf 13 juni verhuist de collectie naar de bibliotheek van Campus Brugge. De collectie zal tijdelijk niet ter beschikking zijn.

De bibliotheek is gesloten vanaf 28 juni.

Onlinecatalogus

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. In de algemene informatiepagina over de VIVES-bibliotheken lees je meer over de catalogus en de digitale bronnen die VIVES ter beschikking stelt. Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante taalhulpbronnen vind je hier.

Onlinecatalogus voor KU Leuven-studenten & -personeel

KULeuven-studenten en -personeel op de Technologiecampus in Oostende kunnen ook de digitale collectie van KU Leuven raadplegen (databanken, e-tijdschriften en e-books). Dit kan door je aan te melden in de Limo-view van KU Leuven. Voor meer informatie over de collecties van KU Leuven kun je terecht op de website van 2Bergen - Campusbibliotheek Arenberg.

Lenen en reserveren

De uitleentermijn bedraagt vier weken. Indien nodig kun je de termijn laten verlengen, dit kan je ook zelf via Limo.  Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van €0,10 per dag per item betalen. Boeken en eindwerken kunnen  geleend worden, tijdschrijften niet. Elke gebruiker mag maximum 12 items in zijn/haar bezit hebben.

Heb je een aankoopsuggestie? Op Toledo vind je in het tabblad Bibliotheek een formulier om een boek of tijdschrift aan te vragen.

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail naar [email protected] met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Hieronder kan je de prijzen per geleverd boek terugvinden. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek is gratis voor studenten en docenten. Voor een aanvraag van een boek uit een andere bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven betalen studenten 2,50 euro; voor boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten 6,20 euro. Voor docenten zijn deze diensten gratis.

Contact