Sport

Studeren, dat doe je in de regel vooral roerloos op de stoel aan je bureau. Het gevaar bestaat dan dat een gezonde portie beweging nogal in het gedrang komt. De dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) van VIVES zou dat niet graag zien gebeuren en heeft dan ook één en ander in petto om de VIVES-student goedkoop en plezierig aan sport te laten doen.

Zo kun je je tijdens de wintermaanden op vertoon van je studentenkaart voor maar één euro uitleven in het stedelijk zwembad, kun je gratis gaan schaatsen op winterijs en organiseren we doorheen het jaar ook tal van sportieve activiteiten via Brugge Studentenstad, waar je als student van Oostende met open armen wordt verwelkomt. STUVO betaalt het treinticket Oostende-Brugge-Oostende integraal terug. Haal onze sportbrochure af aan je STUVO-onthaal of check onze online kalender www.stuvoloods.be en mis niks van ons aanbod!

Als VIVES-student maak je bovendien (na reservatie) helemaal gratis gebruik van de twee sportterreinen in de Koninklijke Stallingen. Je kunt er voetballen, basketballen, volleyballen ... Ook kun je aan het onthaal gratis sportmateriaal of kaartspelen ontlenen.

Studenteninitiatieven

De dienst Studentenvoorzieningen heeft er een handje van weg om door het academiejaar heen allerlei leuke culturele en sportieve activiteiten te voorzien op en rond je campus. Blijf je toch nog een klein beetje op je honger zitten, en wil je zelf eens iets organiseren voor je medestudenten? Mail gerust eens naar onze sportmedewerker Lies Lammaing ([email protected]). Onder een aantal voorwaarden krijg je logistieke en financiële steun voor je initiatief!

Competities

De VIVES-sportteams staan in de startblokken om zich te laten gelden in de Vlaamse competitie voor hogescholen en universiteiten.  De truitjes liggen al klaar…nu hebben we nog  een aantal gemotiveerde spelers/speelsters nodig om van onze ploegen echte ‘dream teams’ te maken.

Sluit je aan bij een VIVES-sportteam en op de kampioenschappen van Studentensport Vlaanderen kun je je meten met studenten van andere hogescholen of universiteiten. 

Topsportstatuut

Student én topsporter? Bij VIVES kun je topsport perfect combineren met je studies. Meer informatie over studeren met een topsportstatuut vind je hier.