Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je op eenvoudig verzoek gratis en met de glimlach krijgt. Zo is VIVES.

Residentie VIVEStO

In september 2020 opende vlakbij VIVES Oostende Station een gloednieuwe residentie de deuren. Je vindt er 48 kamers, allemaal uitgerust met eigen badkamer. De huurprijs bedraagt €372,39 per maand; daar zijn alle kosten van huur, energieverbruik en internet bij inbegrepen.

De huurovereenkomst loopt van 11 september 2021 tot en met 10 september 2022. Tussen 15 juli 2022 en 15 augustus 2022 is de residentie 1 maand gesloten (11 maanden huurovereenkomst).

Wens je een kamer te huren in de residentie? Aanmelden kan vanaf 17 april 2021 om 9u via onderstaande knop.

Huuraanvraag VIVEStO

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklassen vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen.

Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo een gratis huurovereenkomst ter beschikking, die je kunt downloaden van de website www.kotwest.be. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen, en ook voor andere kotvragen, kun je altijd bij je Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling.