• oostende-strand.png

Studentenstad Oostende

Oostende is de koningin der badsteden, maar dat wil niet zeggen dat de stad zich enkel op frigoboxtoeristen richt. Oostende is een moderne stad en overdag vind je er alles wat je als student nodig hebt. In de Kapellestraat, de Adolf Buylstraat, de Belle Epoquewijk Petit Paris of de Alfons Pieterslaan vind je zowel trendy designwinkels als de vertrouwde merken. En dan zwijgen we nog over de kleine boetiekjes die zich in de zijstraatjes hebben verstopt. 

Oostende heeft een uitgebreid aanbod van bistro’s en restaurants voor culinaire hoogstandjes, maar je kunt er ook terecht voor een snelle hap in de buurt van je campus. Het is niet al vis wat de klok slaat. En handig om weten voor de kotstudent die op zondag al arriveert ... de winkels zijn open op zondag in de stad aan de zee.

Slecht weer? Geen nood, een bioscoop is altijd vlakbij. Of doe je liever iets actievers, zoals een voorstelling meepikken in het Kursaal of in het nagelnieuwe cultuurcentrum De Grote Post of genieten van een concert in de Krush Club? Misschien blijf je liever hangen op een terrasje in de Langestraat om je dorst te lessen? Veel kans dat je er leden van de studentenclub De Kouter tegenkomt.

Ontdek de twee VIVES-campussen in Oostende:

Bacheloropleidingen

Graduaatsopleidingen

industriële wetenschappen en technologie

Verder studeren

industriële wetenschappen en technologie

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer

Ontdek de twee campussen van VIVES in studentenstad Oostende:

VIVES Oostende Station
Lijndraaiersstraat 60
8400 Oostende
+32 59 56 90 00  

VIVES Oostende VLOC
Nieuwpoortsesteenweg 945C
8400 Oostende
+32 59 30 81 50

[email protected]