• cube17.png
  • cube15.png
  • Campus Kortrijk Aula
  • Campus Kortrijk Forum
  • forumkortrijk.jpg

VIVES Kortrijk

Welkom op de Kortrijkse campus van hogeschool VIVES. In het zuiden van de stad, op hoog Kortrijk, nodigen we je uit om jouw studentenleven in het hoger onderwijs in al zijn aspecten te komen beleven. Je komt er in contact met leeftijdsgenoten uit heel diverse opleidingen van vier verschillende studiegebieden.

De  moderne, frisse en  groene open campus biedt je heel wat mogelijkheden om naast het studeren ten volle van een gezellig  studentenleven te genieten. De gevarieerde leeractiviteiten worden aangeboden in leslokalen, auditoria en lab- of vaardigheidsruimtes die uitgerust zijn met  de modernste didactische en audiovisuele middelen. De campus beschikt naast een hedendaags uitgeruste bibliotheek  over tal van andere modern uitgeruste locaties die je toelaten te studeren of samen met je collega studenten te ontplooien  in deze boeiende campusleefomgeving. Over de middag kun je naar een studentenrestaurant, een bistro of een broodjeszaak, of je kunt even binnenlopen in de campusboeken- en krantenshop.

Zowel met het openbaar vervoer als met de wagen kun je de campus dankzij zijn goede ligging vlot bereiken. Je hebt er heel wat parkeermogelijkheden of je kunt gratis gebruik maken van de grote parking aan het bioscoopcomplex in de buurt. Als je niet dagelijks naar huis pendelt, kun je terecht in de studentenresidenties op de campus of kun je naar eigen voorkeur kiezen voor een kot of studio. Als student kun je in Kortrijk genieten van gratis busvervoer en kun je voor een student democratische prijs een fiets huren.

De campusomgeving biedt heel wat sport- en ontspanningsmogelijkheden en je kunt er deelnemen aan allerhande activiteiten van diverse studentenverenigingen. Ook in de stad Kortrijk met zijn vele horecazaken, zijn winkel- en shoppingcentra kom je in een studentvriendelijke stadssfeer waar je je als student thuis kunt voelen. Alvast welkom in onze campusgemeenschap!

Maak een wandeling over onze campus

Bacheloropleidingen

Graduaatsopleidingen

Verder studeren

handelswetenschappen en bedrijfskunde

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer

Studiegebied gezondheidszorg
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 10
[email protected]

Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 40
[email protected]

Studiegebied industriële wetenschappen en technologie
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 20
[email protected]

Studiegebied onderwijs
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 48
[email protected]

Studiegebied sociaal-agogisch werk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 50
[email protected]

Algemene diensten VIVES Kortrijk-Roeselare-Tor​hout
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 60
[email protected]