• VIVES campus Kortrijk
  • Campus Kortrijk Aula
  • Campus Kortrijk Forum
  • forumkortrijk.jpg

Campus Kortrijk

Welkom op de Kortrijkse campus van hogeschool VIVES. In het zuiden van de stad, op hoog Kortrijk, nodigen we je uit om jouw studentenleven in het hoger onderwijs in al zijn aspecten te komen beleven. Je komt er in contact met leeftijdsgenoten uit heel diverse opleidingen van vier verschillende studiegebieden.

De  moderne, frisse en  groene open campus biedt je heel wat mogelijkheden om naast het studeren ten volle van een gezellig  studentenleven te genieten. De gevarieerde leeractiviteiten worden aangeboden in leslokalen, auditoria en labo- of vaardigheidsruimtes die uitgerust zijn met  de modernste didactische en audiovisuele middelen. De campus beschikt naast een hedendaags uitgeruste bibliotheek  over tal van andere modern uitgeruste locaties die je toelaten te studeren of samen met je collega studenten te ontplooien  in deze boeiende campusleefomgeving. Over de middag kan je naar een studentenrestaurant, een bistro of een broodjeszaak, of je kan even binnenlopen in de campus boeken- en krantenshop.

Zowel met het openbaar vervoer als met de wagen kan je de campus dankzij zijn goede ligging vlot bereiken. Je hebt er heel wat parkeermogelijkheden of je kan gratis gebruik maken van de grote parking aan het bioscoopcomplex in de buurt. Als je niet dagelijks naar huis pendelt, kan je terecht in de studentenresidenties op de campus of kan je naar eigen voorkeur kiezen voor een kot of studio. Als student kan je in Kortrijk genieten van gratis busvervoer en kan je voor een student democratische prijs een fiets huren.

De campusomgeving biedt heel wat sport- en ontspanningsmogelijkheden en je kan er deelnemen aan allerhande activiteiten van diverse studentenverenigingen. Ook in de stad Kortrijk met zijn vele horecazaken,  zijn winkel- en shoppingcentra kom je in een studentvriendelijke stadssfeer  waar je als student je geïntegreerd en thuis kan voelen. Alvast welkom in onze campusgemeenschap!

Hier kun je deze opleidingen volgen:

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer

Studiegebied gezondheidszorg
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 10
[email protected]

Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 40
[email protected]

Studiegebied industriële wetenschappen en technologie
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 20
[email protected]

Studiegebied onderwijs
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 60
[email protected]

Studiegebied sociaal-agogisch werk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 50
[email protected]

Centrale diensten campussen Kortrijk-Roeselare-Tor​hout
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 60
[email protected]