• student-gsm.png

Studentenstad Kortrijk

Kortrijk is al ruim een halve eeuw een belangrijke studentenstad in Vlaanderen. Generaties studenten passeerden al langs ’t Hoge, en de velden waar jaren geleden koeien liepen, zijn al decennia geleden ingepalmd door innovatieve studentengebouwen en peda’s. En het leuke aan de campusbuurt hier is dat je er een heel aanbod vindt: bioscoop, fitness, broodjeszaken, pastabars, een heel pak studentenclubcafés ... Bij wat zij doen, hoeven we geen tekening te maken. Maar wanneer je dat allemaal even beu bent en geen boeken, biebs, computers of studentenrestaurants meer kunt zien, kun je lekker naar het centrum trekken en daar blenden met de Kortrijkse bevolking. Of K-Town, zoals de hipsters Kortrijk noemen.

Het centrum van Kortrijk heeft leuke winkelbuurten zoals de Lange Steenstraat (is trouwens een straat in Monopoly) en het shoppingcentrum K, maar ook kleine boetiekjes die zich in de kleinste straatjes hebben verstopt. Op ontdekkingstocht dan maar. Voor de kleine en de grote honger zit je er overigens ook safe. Zowel culinaire hoogstandjes als de snelle hap kun je in het centrum vinden. Weet je trouwens dat er Kortrijk de hamburgerhoofdstad van Vlaanderen is? Nergens vind je zoveel unieke hamburgerrestaurants die op eigen wijze hun burgers - ook vegetarisch en veganistisch - voor je klaarmaken.

Als je na een dag op de banken liever aan het sporten gaat om je energie kwijt te kunnen, is de Lange Munte vlakbij. Daar zitten tal van sportclubs en al één zwembad (Kortrijk telt er meerdere) waar je baantjes kunt trekken. Of loop de Finse piste af op de campus, minstens 5 km, we verwachten niets minder.

Ontdek de VIVES-campus in Kortrijk:

Bacheloropleidingen

Graduaatsopleidingen

Verder studeren

handelswetenschappen en bedrijfskunde

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer

Ontdek de campus van VIVES in studentenstad Kortrijk:

VIVES Kortrijk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 60

[email protected]