Sport

Studeren, dat doe je in de regel vooral roerloos op de stoel aan je bureau. Het gevaar bestaat dan dat een gezonde portie beweging nogal in het gedrang komt. De dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) van VIVES zou dat niet graag zien gebeuren en heeft dan ook één en ander in petto om de VIVES-student goedkoop en plezierig aan sport te laten doen. 

Zo werken we samen met het Sport Na School-project (check het aanbod hier).  Bij het onthaal van je campus kun je een jaarpas (€ 25) of een semesterpas (€ 15) op de kop tikken.

Als VIVES-student maak je na de lesuren bovendien helemaal gratis gebruik van de sportzaal op je campus!

Studenteninitiatieven

Studenten die een fijn idee hebben en dat graag ook in de praktijk willen omzetten kunnen dat voorleggen aan de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo). Leuke sportieve en culturele initiatieven worden er aangemoedigd met een sponsorend bedrag.  Dit kan oplopen tot de helft van de kostprijs, met een maximum van 50 € per persoon.  

Enkele voorwaarden waaraan je activiteit moet voldoen:  ze is niet curriculumgebonden (m.a.w. niet gelinkt aan de evaluatie van studenten), breed toegankelijk en heeft niet als doel om winst te maken. De doelgroep van de activiteit die je organiseert is, vanzelfsprekend, VIVES-studenten.  De dienst Studentenvoorzieningen moet als sponsor vermeld worden op alle publiciteit, en achteraf bezorg je er een verslag over hoe je het toegekende geldbedrag besteed hebt.

Heb je een geweldig idee? Neem dan contact op met Bram Werbrouck ([email protected]), het hoofd van de Stuvo-adviesraad voor jouw campus.

Competities

De VIVES-sportteams staan in de startblokken om zich te laten gelden in de Vlaamse competitie voor hogescholen en universiteiten.  De truitjes liggen al klaar…nu hebben we nog  een aantal gemotiveerde spelers/speelsters nodig om van onze ploegen echte ‘dream teams’ te maken. We zijn actief in deze disciplines:

  • volleybal dames/heren
  • futsal dames/heren
  • basketbal dames/heren
  • handbal dames/heren
  • voetbal dames/heren
  • rugby

Loop je over van ambitie om je te meten met studenten van andere hogescholen of universiteiten op de VSSF kampioenschappen? Stuur dan je naam, sport, positie en het niveau waarop je actief bent naar [email protected].

Topsportstatuut

Student én topsporter? Bij VIVES kun je topsport perfect combineren met je studies. Meer informatie over studeren met een topsportstatuut vind je hier.