Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je kan afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips.

Eigen aanbod

Residentie 'Bruggestraat'

Er is een gloednieuwe studentenresidentie in de Bruggestraat die 47 kamers telt. Daarvan zijn er twee die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Afhankelijk van comfort en grootte betaal je €243,24 tot €344,23 huur per maand (academiejaar 2020-2021), energieverbruik en internet inbegrepen. Voor meer info kun je contact opnemen met Claudine Moerman ([email protected] of +32 50 23 10 30). Het huurcontract is voor het eerste jaar 10 maanden, 11 maanden het volgend jaar.

Om een plaats te reserveren voor deze huisvesting, kun je een aanvraag indienen vanaf 21 maart 2020 om 9u via onderstaande knop:

Dien je aanvraag in

 

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklasses vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen. Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo een huurovereenkomst ter beschikking, die je kunt afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen, en ook voor andere kotvragen, kun je altijd bij je Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling. Studenten aan campus Torhout vinden gehoor bij Steve Vangroenweghe ([email protected] of +32 56 26 41 84).