ICT

Elke werkruimte van onze hogeschool is uitgerust met een wifi-netwerk. Je kunt dus in deze ruimtes met je eigen toestel verbinding maken met het draadloze Internet. De mogelijkheid om draadloos te printen op één van de printers van de school is ook mogelijk.

Dankzij Eduroam is het bovendien mogelijk om gratis verbinding te maken met het internet in alle hogescholen en universiteiten (ook in het buitenland) die Eduroam aanbieden.

Heb ik een laptop nodig?

Leren doen we niet langer op commando, leren willen we doen op eigen tempo en waar en wanneer het ons past. Op die momenten kunnen beschikken over alle digitale leermateriaal is heel handig. Daarom stimuleren we studenten om hun persoonlijke laptop naar de hogeschool mee te brengen. Onze gebouwen zijn volledig uitgebouwd als draadloze campussen.

In campus Torhout zijn echter geen opleidingen waarvoor een laptop vereist is.

Betaalbaar?

Er zijn heel veel laptops op de markt te verkrijgen die volstaan om in VIVES te gebruiken. Loop even langs bij je vertrouwde computerwinkel om prijs te vragen. Liefhebbers van Apple-computers krijgen ook speciale academische voorwaarden via het Apple Campus-programma. In samenwerking met enkele betrouwbare leveranciers, werkte VIVES bovendien een laptopproject uit, waarmee je computers met aanzienlijke korting aan kunt schaffen. Bij Stuvo kun je financiële hulp vragen wanneer de aankoopsom van een laptop te hoog is om dit in een keer te betalen. Neem contact op met één van de medewerkers van Stuvo. Zij zullen je alle informatie bezorgen.

Je persoonlijke login

Elke student krijgt aan het begin van het eerste academiejaar een unieke login. Geef deze nooit aan iemand door en houd je wachtwoord strikt persoonlijk. Je login kun je niet wijzigen; het wachtwoord waarmee je de login gebruikt wel. Via de Account Manager kun je je login activeren en je wachtwoord wijzigen.

Virtuele desktop

Iedere gebruiker krijgt toegang tot een virtuele Windows-pc via de Virtual Desktop Infrastructure. Met deze tool kun je ook buiten de campus gebruik maken van diverse software die normaal enkel op de pc's van de hogeschool terug te vinden is. Dit werkt zowel op pc's, macs, tablets als smartphones.

Gebruikersafspraken

Als student van VIVES kun je vrij gebruikmaken van de computer- en netwerkfaciliteiten van onze hogeschool. Lees de afspraken voor het gebruik van het netwerk.