Cultuur

Tijdens je studententijd hoeft je agenda nooit blanco te zijn. Er zijn natuurlijk je schoolse verplichtingen en de vele feestjes en andere sociale evenementen – maar dat is nog niet alles. Voor een mooie mix van ontspanning én verrijking pik je een fijne portie cultuur mee. Als VIVES-student krijg je heel wat mogelijkheden om dat voor een voordelige prijsje te doen.

Helemaal voor niks krijg je de European Youth Card, goed voor tal kortingen bij culturele activiteiten in binnen- en buitenland. Bovendien krijg je in de BILL-nieuwsbrief een hoop cultuurtips aangereikt. Elke student krijgt een mail met meer details.

Ook de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) van VIVES staat in voor heel wat cultureel moois. Bezoek hun online kalender www.stuvoloods.be om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Studenteninitiatieven

Studenten die een fijn idee hebben en dat graag ook in de praktijk willen omzetten kunnen dat voorleggen aan de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo).  Leuke sportieve en culturele initiatieven worden er aangemoedigd met een sponsorend bedrag.  Dit kan oplopen tot de helft van de kostprijs, met een maximum van 50 € per persoon.  

Enkele voorwaarden waaraan je activiteit moet voldoen:  ze is niet curriculumgebonden (m.a.w. niet gelinkt aan de evaluatie van studenten), breed toegankelijk en heeft niet als doel om winst te maken. De doelgroep van de activiteit die je organiseert is, vanzelfsprekend, VIVES-studenten.  De dienst Studentenvoorzieningen moet als sponsor vermeld worden op alle publiciteit, en achteraf bezorg je er een verslag over hoe je het toegekende geldbedrag besteed hebt.

Heb je een geweldig idee? Download het aanvraagformulier en dien het tijdig in bij het hoofd van de Stuvo-adviesraad voor jouw studiegebied, Bram Werbrouck ([email protected]).