Bibliotheek

Campusbibliotheek Torhout

Welkom bij de campusbibliotheek van VIVES Torhout. Onze bibliotheek staat open voor iedereen. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis. Uitlenen is eveneens gratis op vertoon van een geldige lerarenkaart of een studentenkaart secundair onderwijs. Andere bezoekers betalen 5 euro voor een bibliotheekkaart.

 • maandag: 8.15 - 18.30
 • dinsdag: 8.15 - 18.00
 • woensdag: 8.15 - 18.00
 • donderdag: 8.15 - 18.00
 • vrijdag: 8.15 - 17.00     

Tijdens de kerstvakantie is de bibliotheek gesloten.

Onlinecatalogus

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. In de algemene informatiepagina over de VIVES-bibliotheken lees je meer over de catalogus en de digitale bronnen die VIVES ter beschikking stelt. Een overzicht van de tijdschriften die je kunt raadplegen in de campusbibliotheek van VIVES Torhout vind je hier. Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante taalhulpbronnen vind je hier.

Aanwinsten

Nieuwe boeken in de bibliotheek

 • De Bruyckere, P. (2017). Klaskit : Tools voor topleraren. Tielt: LannooCampus.
 • Vanlaere, L., Burggraeve, R., Janssens de Bisthoven, N. (2017). Gekkenwerk : Kleine ondeugden voor leraren. Leuven: LannooCampus.
 • Vandoninck, A.-M. (2017). Survivalkit voor de schoolleider. Kalmthout: Pelckmans Pro.
 • De Boe, D. (2017). Edunext : Transformeer je school van binnenuit. Leuven: LannooCampus.
 • Voerman, L., Faber, F. (2016). Didactisch coachen : Hoge verwachtingen concreet maken met behulp van feedback, vragen en aanwijzingen. Baarn: De Weijer Uitgeverij.
 • Verplancke, M., Dejaeghere, A., Scherpers, S., Van Alstein, M. (2017). Vroeger gaat niet over : Herinneringseducatie als pedagogische praktijk. Leuven: LannooCampus.
 • Veenker, H., Steenbeek, H., van Dijk, M., van Geert, P. (2017). Talentgerichte ontwikkeling op de basisschool : Een dynamische visie op leren en onderwijzen. Bussum: Coutinho.
 • Ale, P., van Shaick, M. (2017). Rekenen-wiskunde en didactiek : De rol van de leerkracht in het basisonderwijs. Bussum: Coutinho.

Lenen en reserveren

 • voor studenten en personeel van VIVES is het uitlenen van materialen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart gratis.
 • voor studenten en personeel van de Associatie KU Leuven is het uitlenen van materialen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart gratis.
 • voor studenten en personeel verbonden aan HBO5- of CVO-opleidingen die een samenwerkingsverband hebben met VIVES, is een bibkaart op vertoon van hun studenten- of personeelskaart gratis.
 • externe bezoekers kunnen zich laten registreren en een uitleenkaart aankopen t.w.v. € 5.  Na betaling van deze som kunnen ze gedurende 1 jaar, startend vanaf de datum van de aankoop, materialen uitlenen.  

De uitleentermijn bedraagt vijf weken. Indien nodig kun je de termijn eenmaal laten verlengen, dit kan je ook zelf via Limo. Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Je kunt boeken en tijdschriften ontlenen. Schoolboeken, cd's, dvd's en bachelorproeven worden niet uitgeleend.

Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van €0,10 per dag per item betalen.

Heb je een aankoopsuggestie? Op Toledo vind je in het tabblad Bibliotheek een formulier om een boek of tijdschrift aan te vragen.

Kopiëren, scannen en printen

De bibliotheek beschikt over drie zwart-witprinters en één kleurenprinter.  Op drie van de vier printers (waaronder de kleurenprinter) kan je gratis scannen; de scans kan je opslaan op een usb-stick of per mail versturen.  Je kan ook printen vanaf de pc's in de bibliotheek naar een zwart-witprinter en de kleurenprinter.  Rechtstreeks printen vanaf een usb-stick kan enkel met pdf-documenten. Een kopieer/printkaart kost 5,50 euro voor 100 eenheden en kan je aankopen in de bibliotheek.

Tarieven

 • zwart-witkopie A4 : 1 eenheid
 • zwart-witkopie A3 : 2 eenheden
 • kleurkopie A4 : 5 eenheden
 • kleurkopie A3 : 10 eenheden

Bibliotheek Tordale

De bibliotheek van Tordale staat ook open voor studenten van VIVES (op vertoon van studentenkaart en identiteitskaart). De collectie is heel specifiek en is zeker bruikbaar in functie van bachelorproeven en bepaalde specifieke stages. Meer informatie over de bibliotheek van Tordale vind je hier.

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail naar [email protected] met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Hieronder kan je de prijzen per geleverd boek terugvinden. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek is gratis voor studenten en docenten. Voor een aanvraag van een boek uit een andere bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven betalen studenten 2,50 euro; voor boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten 6,20 euro. Voor docenten zijn deze diensten gratis.

Contact

VIVES bibliotheek campus Torhout
Sint-Jozefstraat 1
8820 Torhout
[email protected]
+32 50 23 10 39