Bibliotheek

Welkom bij de campusbibliotheek van VIVES Torhout. Onze bibliotheek staat open voor iedereen. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis.  Andere bezoekers betalen 20 euro per jaar voor een bibliotheekkaart (geldig in alle campussen van VIVES). Deze kaart is ook je kopieer-en-scan-kaart.

Informatie over coronamaatregelen van de VIVES-bibliotheken

Openingsuren campusbibliotheek Torhout 

De bibliotheek is opnieuw toegankelijk voor VIVES-studenten en -docenten. Gelieve de Corona-afspraken te respecteren : vul het registratiestrookje in bij de ingang van de bib en deponeer het in de doos.

Externen kunnen tot nader order nog geen gebruik maken van de bibliotheekfaciliteiten.

 • maandag:     8.00 - 12.00 ; 13.00 - 17.00
 • dinsdag:        8.00 - 12.00 ; 13.00 - 17.00
 • woensdag:    8.00 - 12.00 ; 13.00 - 17.00
 • donderdag:  8.00 - 12.00 ; 13.00 - 17.00
 • vrijdag:          8.00 - 16.00

Tijdens het weekend en op feestdagen is de bibliotheek gesloten. Tijdens vakanties gelden andere openingsuren. 

Volg ons nieuws op Facebook en Instagram, voor aanwinsten op Pinterest.

Onlinecatalogus

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. In de algemene informatiepagina over de VIVES-bibliotheken lees je meer over de catalogus en de digitale bronnen die VIVES ter beschikking stelt. Een overzicht van de tijdschriften die je kunt raadplegen in de campusbibliotheek van VIVES Torhout vind je hier. Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante taalhulpbronnen vind je hier.

Lenen en reserveren

 • voor studenten en personeel van VIVES is het uitlenen van materialen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart gratis.
 • voor studenten en personeel van de Associatie KU Leuven is het uitlenen van materialen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart gratis.
 • voor studenten en personeel verbonden aan CVO-opleidingen die een samenwerkingsverband hebben met VIVES, is een bibkaart op vertoon van hun studenten- of personeelskaart gratis.
 • externe bezoekers kunnen zich laten registreren en een uitleenkaart aankopen t.w.v. € 20.  Na betaling van deze som kunnen ze gedurende 1 jaar, startend vanaf de datum van de aankoop, materialen uitlenen.  

De uitleentermijn bedraagt vier weken. Indien nodig kun je de termijn eenmaal laten verlengen, dit kan je ook zelf via Limo. Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Je kunt boeken en tijdschriften ontlenen. Schoolboeken, cd's, dvd's en bachelorproeven worden niet uitgeleend.

Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van €0,30 (cash) per dag per item betalen.

Heb je een aankoopsuggestie? Op Toledo vind je in het tabblad Bibliotheek een formulier om een boek of tijdschrift aan te vragen.

Kopiëren, scannen en printen

De bibliotheek beschikt over één zwart-witprinter en twee kleurenprinters.  Op de drie printers kan je gratis scannen; de scans kan je opslaan op een usb-stick of per mail versturen.  Je kan ook printen vanaf de vaste pc's in de bibliotheek en vanaf je laptop (driver installeren).  Rechtstreeks printen vanaf een usb-stick kan enkel met pdf-documenten. Kopiëren/printen gebeurt met de studenten/personeelskaart; op de Pinpoint in de gang kan je met jouw bankkaart 5 euro (of een veelvoud ervan) op jouw studenten/personeelskaart laden.

Tarieven

 • zwart-witkopie A4 : 0,05 euro
 • zwart-witkopie A3 : 0,10 euro
 • kleurkopie A4 : 0,15 euro
 • kleurkopie A3 : 0,30 euro

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Hieronder kan je de prijzen per geleverd boek terugvinden. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek of een andere bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven, is gratis voor studenten en docenten. Voor boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten 6,20 euro. Voor docenten zijn deze diensten gratis.