Bibliotheek

Campusbibliotheek Tielt

Welkom bij de campusbibliotheek van VIVES Tielt. Onze bibliotheek staat open voor iedereen. We beschikken over een uitgebreide collectie digitale en fysieke materialen, maar uiteraard kun je er ook altijd terecht om in alle rust en stilte te werken aan een groepswerk (in een van de werkruimtes) of aan een paper of bachelorproef. Vind je niet wat je zoekt? Het bibliotheekpersoneel helpt je graag op weg!

 • maandag: 9.00 - 17.15
 • dinsdag: 8.30 - 17.15
 • woensdag: 8.30 - 17.15
 • donderdag: 8.30 - 17.15
 • vrijdag: 8.30 - 11.45 / 12.30 - 16.45       

De bibliotheek is gesloten tijdens het weekend en op feestdagen.

De bibliotheek is gesloten op
maandag 21 mei (pinkstermaandag)
donderdag 24 mei (PRO-dag) vanaf 12.00

Nieuw in de bibliotheek

De collectie spelmaterialen werd uitgebreid! In samenwerking met het Spellenarchief

Onlinecatalogus

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. In de algemene informatiepagina over de VIVES-bibliotheken lees je meer over de catalogus en de digitale bronnen die VIVES ter beschikking stelt. Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante taalhulpbronnen vind je hier.

Lenen en reserveren

Registratie en kostprijs

 • studenten en personeel van VIVES kunnen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart kosteloos materialen uitlenen.
 • studenten en personeel van de Associatie KU Leuven kunnen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart kosteloos materialen uitlenen.
 • studenten en personeel verbonden aan HBO5- of CVO-opleidingen die een samenwerkingsverband hebben met VIVES, kunnen op vertoon van hun studenten- of personeelskaart een uitleenkaart laten aanmaken en daarmee kosteloos materialen uitlenen
 • externe bezoekers kunnen zich laten registreren en een uitleenkaart aankopen t.w.v. € 5. Na betaling van deze som kunnen ze gedurende 1 jaar, startend vanaf de datum van de aankoop, materialen uitlenen.  

Lenen en reserveren

De uitleentermijn is verschillend naargelang het soort materiaal. Een groot deel van de collectie kan geleend worden, maar schoolboeken, praktijkmaterialen en tijdschrijften niet. Uitleentermijnen staan telkens vermeld bij de materialen in Limo als je aangemeld bent. Indien nodig kun je de termijn verlengen, dit kan je zelf via Limo.  Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. 

Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van €0,10 per dag per item betalen. In de bibliotheek vind je het volledige uitleenreglement. 

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail naar [email protected] met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Hieronder kan je de prijzen per geleverd boek terugvinden. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek is gratis voor studenten en docenten. Voor een aanvraag van een boek uit een andere bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven betalen studenten 2,50 euro; voor boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten 6,20 euro. Voor docenten zijn deze diensten gratis.

Kopiëren, scannen en printen

In de bibliotheek zijn er twee kopieertoestellen. Beide toestellen activeer je met een kopieerkaart, die je kunt kopen aan het onthaal van de campus.  De kaarten kosten 5 euro voor een kaart van 100 eenheden, 1,30 euro voor een kaart van 25 eenheden. Op beide toestellen kun je kopiëren (zwart/wit en kleur) en scannen (zwart/wit en kleur) naar een usb-stick. Scannen is gratis. De toestellen kunnen ook gebruikt worden om documenten in pdf op usb-stick af te drukken:

 • zwart-wit A4 formaat: 1 eenheid
 • zwart-wit A3 formaat: 2 eenheden
 • kleur A4 formaat: 4 eenheden
 • kleur A3 formaat: 8 eenheden

Er is ook nog een derde toestel aanwezig dat enkel gebruikt kan worden om te scannen. Respecteer de wetgeving inzake auteursrecht als je kopieert en scant.

Heb je een aankoopsuggestie?

Stuur jouw suggestie naar [email protected] . 

Contact

 • VIVES bibliotheek campus Tielt, Beernegemstraat 10 8700 Tielt
 • [email protected]
 • +32 51 40 02 40