Sport

Studeren, dat doe je in de regel vooral roerloos op de stoel aan je bureau. Het gevaar bestaat dan dat een gezonde portie beweging nogal in het gedrang komt. De dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) van VIVES zou dat niet graag zien gebeuren en heeft dan ook één en ander in petto om de VIVES-student goedkoop en plezierig aan sport te laten doen. 

Even sportief relaxen tussen de lessen door? Maak gratis gebruik van de outdoor pingpongtafels op je campus! Balletjes en palletjes kun je gratis lenen aan het onthaal.

Studenteninitiatieven

Studenten die een fijn idee hebben en dat graag ook in de praktijk willen omzetten kunnen dat voorleggen aan de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo). Leuke sportieve en culturele initiatieven worden er aangemoedigd met een sponsorend bedrag.  Dit kan oplopen tot de helft van de kostprijs, met een maximum van € 50,00 per persoon.  Alle details (en het formulier om een tussenkomst aan te vragen) kun je op Stuvoloods.be terugvinden.

Competities

De VIVES-sportteams staan in de startblokken om zich te laten gelden in de Vlaamse competitie voor hogescholen en universiteiten.  De truitjes liggen al klaar…nu hebben we nog  een aantal gemotiveerde spelers/speelsters nodig om van onze ploegen echte ‘dream teams’ te maken. We zijn actief in deze disciplines:

  • volleybal dames/heren
  • futsal dames/heren
  • basketbal dames/heren
  • handbal dames/heren
  • voetbal dames/heren
  • rugby

Sluit je aan bij een VIVES-sportteam en op de VSSF-kampioenschappen kun je je meten met studenten van andere hogescholen of universiteiten. 

Topsportstatuut

Student én topsporter? Bij VIVES kun je topsport perfect combineren met je studies. Meer informatie over studeren met een topsportstatuut vind je hier.