Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je kan afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo is VIVES.

Eigen aanbod

Op en rond VIVES Roeselare heeft VIVES diverse studentenkamers en studio’s in zijn aanbod. Een overzicht van de adressen:

  • Wilgenstraat 32 (45 kamers): van €210,92 tot €239,15 per maand
  • Vijfwegenstraat 3 (32 kamers): van €248,56 tot €263,54 per maand
  • Meensesteenweg 215 (26 kamers en 4 studio’s): van €297,27 tot €377,25 per maand.

De prijzen (academiejaar 2021-2022) per locatie variëren per kamer naargelang grootte en comfort. Contacteer voor concrete gegevens Katrien Renier op [email protected] of op het telefoonnummer +32 51 23 23 30. Meer info kan je vinden op stuvoloods.be/roeselare/eigen-aanbod

Om een plaats te reserveren voor deze huisvestingen, kun je een aanvraag indienen vanaf 17 april 2021 om 9u via onderstaande knop:

Dien je aanvraag in

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklasses vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen. Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo VIVES een huurovereenkomst ter beschikking dat je kan afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen, en ook voor andere kotvragen, kun je altijd bij je Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling. Studenten aan campus Roeselare vinden gehoor bij Steve Vangroenweghe ([email protected] of +32 56 26 41 84).