Bibliotheek

Welkom bij de campusbibliotheek van VIVES Roeselare. Onze bibliotheek staat open voor iedereen. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis. Uitlenen is eveneens gratis op vertoon van een geldige lerarenkaart of een studentenkaart secundair onderwijs. Andere bezoekers betalen 20 euro voor een bibliotheekkaart.

Informatie over coronamaatregelen van de VIVES-bibliotheken

Openingsuren campusbibliotheek Roeselare 

  • maandag: 8.30 - 17.00
  • dinsdag: 8.30 - 17.00
  • woensdag: 8.30 - 17.00
  • donderdag: 8.30 - 17.00
  • vrijdag: 8.30 - 17.00

Onlinecatalogus

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. In de algemene informatiepagina over de VIVES-bibliotheken lees je meer over de catalogus en de digitale bronnen die VIVES ter beschikking stelt. Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante taalhulpbronnen vind je hier.

Lenen en reserveren

De uitleentermijn bedraagt vier weken. Indien nodig kun je de termijn laten verlengen, dit kan je ook zelf via Limo.  Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van €0,30 (cash) per dag per item betalen.

Een overzicht van alle tijdschriften die je in de campusbibliotheek Roeselare kunt raadplegen vind je hier. Heb je een aankoopsuggestie? Op Toledo vind je in het tabblad Bibliotheek een formulier om een boek of tijdschrift aan te vragen.

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Hieronder kan je de prijzen per geleverd boek terugvinden. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek of een bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven  is gratis voor studenten en docenten. Voor boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten 6,20 euro. Voor docenten zijn deze diensten gratis.