Sport

Studeren, dat doe je in de regel vooral roerloos op de stoel aan je bureau. Het gevaar bestaat dan dat een gezonde portie beweging nogal in het gedrang komt. De dienst Studentenvoorzieningen van VIVES zou dat niet graag zien gebeuren en heeft dan ook één en ander in petto om de VIVES-student goedkoop en plezierig aan sport te laten doen.

Zo krijg je van ons een fikse extra korting cadeau bij aankoop van een Sportkaart, waarmee je in Kortrijk bijna alle kanten uit kunt. Voor meer informatie en een overzicht van het aanbod klik je hier.

Ook zelf organiseren we regelmatig sportieve activiteiten, waaronder de Midnight Swim en het Student Snow Event. Hou onze online kalender www.stuvoloods.be in de gaten en blijf op de hoogte van het aanbod!

Als VIVES-student maak je bovendien helemaal gratis gebruik van de sportieve faciliteiten op je campus! Het voetbalveld, het basketbalplein en de Finse piste liggen te wachten om duchtig onder de voet gelopen te worden. Bij het onthaal van de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) kun je bovendien – ook al helemaal gratis – allerlei sportmateriaal ontlenen.  Van voetballen tot frisbees, van squashrackets tot tafeltennisbats… je krijgt ze allemaal mee op vertoon van je studentenkaart en mits betaling van een kleine waarborg.

Studenteninitiatieven

Studenten die een fijn idee hebben en dat graag ook in de praktijk willen omzetten kunnen dat voorleggen aan de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo). Leuke sportieve en culturele initiatieven worden er aangemoedigd met een sponsorend bedrag.  Dit kan oplopen tot de helft van de kostprijs, met een maximum van € 50,00 per persoon.  Alle details (en het formulier om een tussenkomst aan te vragen) kun je op Stuvoloods.be terugvinden.

Competities

De VIVES-sportteams staan in de startblokken om zich te laten gelden in de Vlaamse competitie voor hogescholen en universiteiten.  De truitjes liggen al klaar…nu hebben we nog  een aantal gemotiveerde spelers/speelsters nodig om van onze ploegen echte ‘dream teams’ te maken. We zijn actief in deze disciplines:

  • volleybal dames/heren
  • futsal dames/heren
  • basketbal dames/heren
  • handbal dames/heren
  • voetbal dames/heren
  • rugby

Loop je over van ambitie om je te meten met studenten van andere hogescholen of universiteiten op de VSSF kampioenschappen? Wees niet verlegen en stel jezelf snel kandidaat bij de sportverantwoordelijke van Stuvo.

Topsportstatuut

Student én topsporter? Bij VIVES kun je topsport perfect combineren met je studies. Meer informatie over studeren met een topsportstatuut vind je hier.