Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je kan afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo is VIVES.

Eigen aanbod

Residentie Doorniksesteenweg

In deze recent geopende residentie op VIVES Kortrijk vind je maar liefst 126 ruime kamers, allemaal uitgerust met een eigen koelkast en badkamer/toilet. Er is ook gedacht aan studenten met een beperking: voor hen zijn er 12 aangepaste kamers voorzien. De huurprijs (academiejaar 2020-2021) is €371,09 (16 m²) per maand; in dat bedrag zitten energieverbruik en internetverbinding inbegrepen. In de kamer is er een bed met lattenbodem, bureau, kast en boekenkast voorzien. Voor meer informatie kun je terecht bij Lien Reyns ([email protected] of +32 56 26 41 84). Je kan een grotere kamer op het gelijkvloers huren voor €393,07 (ongeveer 23 m²). Het contract loopt 11 maanden. Bezichtigen van de residentie is enkel mogelijk op de Open Campusdagen van 7 en 8 maart 2020.

Peda

De peda van VIVES Kortrijk voorziet een aanbod van 50 kamers. De huurprijs (academiejaar 2020-2021) voor zo’n kamer bedraagt €254,47 per maand. De huurprijs voor een grote kamer bedraagt €304,47 per maand. In dat bedrag zitten energieverbruik en internetverbinding inbegrepen. Ook zijn er 6 kamers die volledig toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers (met aangepast sanitair). Het contract loopt 10 maanden. Voor meer informatie kun je terecht bij Lien Reyns. Bezichtigen van de peda is enkel mogelijk op de Open Campusdagen van 7 en 8 maart 2020.

Om een plaats te reserveren voor een van deze huisvestingen, kun je een aanvraag indienen vanaf 14 maart 2020 om 9u via onderstaande knop:-

Dien je aanvraag in

 

Residentie Meersstraat

In de Meersstraat, op een boogscheut van het centrum van Kortrijk, ligt de residentie van VIVES. Het moderne studentenhuis voldoet aan alle vereisten qua comfort en bevat behalve 76 enkele ook 19 dubbele kamers. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en lavabo. De kamers zijn al bemeubeld met een bed, bureau, bureaustoel en kast. In het gebouw zijn vier gemeenschappelijke keukens en een recreatieruimte voorzien. Ook is er fietsenstalling in de kelder én genieten de studenten er van een mooie binnentuin.

VIVES-studenten krijgen een extra voordelige huurprijs aangeboden. Een enkele kamer (academiejaar 2020-2021) kost €350, een dubbele €473,13. Niet-VIVES-studenten betalen respectievelijk €380 en €514,26. Elektriciteit, verwarming, water en internetverbinding zijn inbegrepen! Behoefte aan extra ruimte? Een dubbele kamer helemaal voor jou alleen huren kan ook! In dat geval betaal je als VIVES-student €411,42, als niet-VIVES-student €446,38. Voor meer informatie kun je terecht bij Steve Vangroenweghe ([email protected]). Bezichtigen van de residentie is enkel mogelijk op de Open Campusdagen van 7 en 8 maart 2020.

Om een plaats te reserveren voor deze huisvesting, kun je een aanvraag indienen vanaf 25 april 2020 om 9u via onderstaande knop:

Dien je aanvraag in

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklasses vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen. Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo een huurovereenkomst ter beschikking, die je kunt afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen (en bij uitbreiding met al je kotvragen) kun je altijd bij de huisvestingsmedewerker van Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling.