Op kot

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas. We hebben ook een degelijk modelhuurcontract dat je kan afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo is VIVES.

Eigen aanbod

Residentie Doorniksesteenweg

Vanaf academiejaar 2017-2018 opent op Campus Kortrijk een gloednieuwe residentie de deuren. Je vindt er maar liefst 126 ruime kamers, allemaal uitgerust met een eigen koelkast en badkamer/toilet. Er is ook gedacht aan studenten met een beperking: voor hen zijn er 12 aangepaste kamers voorzien. De huurprijs zal €351,97 (16 m²) per maand bedragen; in dat bedrag zitten energieverbruik en internetverbinding inbegrepen. In de kamer is er een bed met lattenbodem, bureau, kast en boekenkast voorzien. Voor meer informatie kun je terecht bij Lien Reyns ([email protected] of +32 56 26 41 84). Je kan een grotere kamer op het gelijkvloers huren voor €372,38 (ongeveer 23 m²). Het contract loopt van 11 september 2017 tot 10 september 2018 (residentie gesloten van 15 juli 2018 t.e.m. 15 augustus 2018) - 11 maanden contract.

Peda

De peda op de campus Kortrijk voorziet een aanbod van 50 kamers. De huurprijs voor zo’n kamer bedraagt €245,45 per maand (vanaf academiejaar 2017-2018, zeer beperkt aanbod), grote kamer bedraagt €295,45. In dat bedrag zitten energieverbruik en internetverbinding inbegrepen. Ook zijn er zes kamers die volledig toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers (met aangepast sanitair). Voor meer informatie kun je terecht bij Lien Reyns.

Om een plaats te reserveren voor een van deze huisvestingen, kun je een aanvraag indienen vanaf 24 maart 2018 om 9u via onderstaande knop:

Dien nu je aanvraag in

Residentie Meersstraat

In de Meersstraat, op een boogscheut van het centrum van Kortrijk, ligt de residentie van VIVES. Het moderne studentenhuis voldoet aan alle vereisten qua comfort en bevat behalve 76 enkele ook 19 dubbele kamers. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en lavabo. De kamers zijn al bemeubeld met een bed, bureau, bureaustoel en kast. In het gebouw zijn vier gemeenschappelijke keukens en een recreatieruimte voorzien. Ook is er fietsenstalling in de kelder én genieten de studenten er van een mooie binnentuin.

VIVES-studenten krijgen een extra voordelige huurprijs aangeboden. Een enkele kamer kost €316, een dubbele €460. Niet-VIVES-studenten betalen respectievelijk €350 en €500. Elektriciteit, verwarming, water en internetverbinding zijn inbegrepen! Behoefte aan extra ruimte? Een dubbele kamer helemaal voor jou alleen huren kan ook! In dat geval betaal je als VIVES-student €400, als niet-VIVES-student €434. Voor meer informatie kun je terecht bij Steve Vangroenweghe ([email protected]).

Om een plaats te reserveren voor deze huisvesting, kun je een aanvraag indienen vanaf 5 mei 2018 om 9u via onderstaande knop:

Dien nu je aanvraag in

Studentenkamers van particulieren

Een ruim en gevarieerd aanbod van studentenkamers in alle groottes en prijsklasses vind je op de privémarkt. Op goed geluk in je studentenstad uitkijken naar ‘kot te huur’-bordjes is mogelijk, maar efficiënter en ook veiliger is het om een kijkje te nemen op de website www.kotwest.be. De kamers op die site zijn namelijk gegarandeerd in orde met de reglementen. Je krijgt een handig overzicht van het aanbod in jouw stad, met alle relevante gegevens (adres, prijs, voorzieningen,…) en de mogelijkheid om de kotbaas te contacteren. Let wel: als je bij iemand een kamer huurt is het van groot belang dat alle papierwerk in orde is! Om je op beide oren te helpen slapen stelt Stuvo een huurovereenkomst ter beschikking, die je kunt afhalen van de website www.kotwest.be bij de rubriek tips. Zo weet je zeker dat alle nodige afspraken correct weergegeven worden.

Info en bemiddeling

Misschien kom je, ondanks alle voorzorgen, toch voor onaangename verrassingen te staan nadat je in je kot gesetteld bent. Een conflict met de kotbaas: onvermijdelijk is het zeker niet, maar het kan al eens voorkomen. In zulke gevallen (en bij uitbreiding met al je kotvragen) kun je altijd bij de huisvestingsmedewerker van Stuvo terecht voor gratis advies en bemiddeling.