Onderweg

Onze campus is gemakkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. VIVES wil zorg dragen voor het milieu en moedigt zowel studenten, personeel als bezoekers aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Met het openbaar vervoer

VIVES Kortrijk is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Iedere morgen zijn er een zestal speciale bussen die vertrekken aan de hoofduitgang van het station en rechtstreeks naar VIVES campus Kortrijk rijden.  Deze bussen stoppen voor de Expohallen, Kinepolis, Steenbakkerstraat en in de Universiteitslaan. Ze dragen het opschrift ‘Hoog Kortrijk’, ‘Xpo’ of ‘PR-Pendelbus’.

Studenten die les volgen op aan VIVES Kortrijk, kunnen voor een éénmalige bijdrag van 10 € het hele jaar lang elke bus nemen op het grondgebied van groot Kortrijk. We werken met de MOBIB-kaart: als je er al één in je bezit hebt, breng je die best mee bij inschrijving. Alternatief kun je er ook één bij ons aanvragen. Een MOBIB-kaart kost 5 euro. Je kunt om het even welk uur van de dag de bus nemen van het station naar VIVES Kortrijk en omgekeerd, zorg er wel voor dat je steeds je studentenkaart bij hebt voor eventuele controle. Alle bussen stoppen rechtover Kortrijk Xpo en maken een rondje rond de campus. Elk studiegebied heeft zijn eigen bushalte.

Treinverbindingen

  • lijn 75 Gent - Kortrijk
  • lijn 89 Brussel - Oudenaarde - Kortrijk
  • lijn 66 Oostende - Brugge - Torhout - Roeselare - Izegem - Ingelmunster - Kortrijk
  • lijn 69 Poperinge - Ieper - Kortrijk

Busverbindingen

  • lijnen 1, 12, 13, 15, 16

Studentenfietsen

Aan VIVES Kortrijk zien we je graag met de fiets komen. Geen eigen fiets? Aan de achterkant van het station loop je zo binnen bij Mobiel. Breng je identiteitskaart én je studentenkaart mee. Je betaalt € 40,00 waarborg en € 5,00 huur per maand voor de volledige huurperiode. Je kunt betalen met bancontact. Als er een fiets beschikbaar is, krijg je die - na het noodzakelijke papierwerk - meteen mee, voorzien van twee beresterke sloten. Om de drie maanden kom je (verplicht) langs voor een gratis onderhoudsbeurt. Optioneel kan je een fietsdiefstalverzekering afsluiten en gebruik maken van de bewaakte stalling (vanaf € 0,20 per dag).  Meer info op www.mobiel.be.

Met de auto

Uiteraard zien we je het liefst te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de campus komen. Kom je toch met de auto, dan hebben we in totaal zo'n 1000 parkeerplaatsen op de campus ter beschikking. Vind je geen plaats op een van onze parkings, dan kun je gratis parkeren op de officiële randparking van de stad Kortrijk, tegenover Kinepolis. Je parkeerticket kun je valideren op het onthaal van je studiegbied, zodat je er gratis mee de randparking kunt verlaten. Meer nog: we scannen telkens ook je studentenkaart in en na elke 10 parkeertickets ontvang je van ons een gratis bioscoopticket voor Kinepolis. Hou er rekening mee dat je in de straten rond de campus maximaal een uur mag parkeren.

Naar VIVES Kortrijk vanaf E17 Gent-Antwerpen

Afrit 2 Kortrijk Zuid > (Hoog Kortrijk – Xpo) > N50, aan lichten rechts richting Hoog Kortrijk > aan kruispunt rechtdoor > na 100m VIVES aan je linkerkant 

Naar VIVES Kortrijk vanaf E17 Rijsel-Parijs

Afrit 2 Kortrijk Zuid (Xpo) > Xpo (Doornik) > rotonde 3de afslag > 1ste lichten rechts > na 100m VIVES aan je linkerkant

Naar VIVES Kortrijk vanaf E403 Brugge-Roeselare

E17 richting Kortrijk-Gent-Antwerpen > afrit 2 Kortrijk Zuid (Xpo) > Xpo (Doornik) > rotonde 3de afslag > 1ste lichten rechts > na 100m VIVES aan je linkerkant 

Ligging

Ligging_KORTRIJK.png