Onderweg

VIVES wil zorg dragen voor het milieu en moedigt zowel studenten, personeel als bezoekers aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Incidentele bezoekers kunnen de campus uiteraard ook gemakkelijk bereiken met de auto, maar wegens beperkte parkeergelegenheid en grote drukte op de wegen rond de campus, raden we studenten ten stelligste af om naar de lessen te komen met de wagen.

Met het openbaar vervoer

VIVES Kortrijk is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Iedere morgen zijn er een zestal speciale bussen die vertrekken aan de hoofduitgang van het station en rechtstreeks naar VIVES Kortrijk rijden. Deze bussen stoppen voor de Expohallen, Kinepolis, Steenbakkerstraat en in de Universiteitslaan. Ze dragen het opschrift Hoog Kortrijk, Xpo of PR-Pendelbus.

Studenten die les volgen op aan VIVES Kortrijk, kunnen voor een kleine éénmalige bijdrag het hele jaar lang elke bus nemen op het grondgebied van groot Kortrijk. Meer details daarover vind je terug op stuvoloods.be.

Treinverbindingen

  • lijn 75 Gent - Kortrijk
  • lijn 89 Brussel - Oudenaarde - Kortrijk
  • lijn 66 Oostende - Brugge - Torhout - Roeselare - Izegem - Ingelmunster - Kortrijk
  • lijn 69 Poperinge - Ieper - Kortrijk

Busverbindingen

  • lijnen 1, 12, 13, 15, 16

Studentenfietsen

Als je geen eigen fiets hebt kun je er dankzij de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) goedkoop één huren. Op stuvoloods.be lees je alle praktische informatie.

Met de auto

Uiteraard zien we je het liefst te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de campus komen. Kom je toch met de auto, dan hebben we in totaal zo'n 1000 parkeerplaatsen op de campus ter beschikking. Hou er rekening mee: parkeren op een van onze campusparkeerplaatsen is beperkt en nooit gegarandeerd. We moedigen studenten ten stelligste aan om op een andere manier naar onze hogeschool te komen dan met de auto.

Vind je geen plaats op een van onze parkings, dan kun je gratis parkeren op parkeerplaats P2 van Kortrijk Xpo, op minder dan vijf minuten stappen van onze campus. Bij het onthaal van je studiegebied en in 't Forum kun je een QR-code krijgen waarmee je de parking gratis kunt verlaten. Hou er rekening mee dat je in de straten rondom de campus maximaal een uur mag parkeren.

Naar VIVES Kortrijk vanaf E17 Gent-Antwerpen

Afrit 2 Kortrijk Zuid > (Hoog Kortrijk – Xpo) > N50, aan lichten rechts richting Hoog Kortrijk > aan kruispunt rechtdoor > na 100m VIVES aan je linkerkant 

Naar VIVES Kortrijk vanaf E17 Rijsel-Parijs

Afrit 2 Kortrijk Zuid (Xpo) > Xpo (Doornik) > rotonde 3de afslag > 1ste lichten rechts > na 100m VIVES aan je linkerkant

Naar VIVES Kortrijk vanaf E403 Brugge-Roeselare

E17 richting Kortrijk-Gent-Antwerpen > afrit 2 Kortrijk Zuid (Xpo) > Xpo (Doornik) > rotonde 3de afslag > 1ste lichten rechts > na 100m VIVES aan je linkerkant 

Ligging

Ligging_KORTRIJK.png

Plattegrond VIVES Kortrijk

Kortrijk_plattegrond.png

Download hier een pdf-versie van de plattegrond van onze campus: