Bibliotheek

De campusbibliotheek van VIVES Brugge Xaverianenstraat staat open voor iedereen. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis.

Als externe bezoeker kan je een lenerskaart kopen waarmee je gedurende een jaar materialen kan ontlenen. Met deze lenerskaart kan je ook scannen. Kopiëren kan ook mits je met je betaalkaart geld op je lenerskaart plaatst. Momenteel is er geen toegang voor externen omwille van de coronamaatregelen.

Momenteel geldt code ROOD voor het hoger onderwijs.

Informatie over  coronamaatregelen van de VIVES-bibliotheken

Openingsuren campusbibliotheek Brugge Xaverianenstraat 

  • maandag: 8.00 u - 18.00 u
  • dinsdag: 8.00 u - 18.00 u
  • woensdag: 8.00 u - 18.00 u
  • donderdag: 8.00 u - 18.00 u
  • vrijdag: 8.00 u - 17.00 u
  • zaterdag en zondag: gesloten

Niet-essentiële externen zijn nog niet toegelaten op de campus en dus ook niet in de bibliotheken (momenteel geldt coronacode rood).

Volg ons nieuws op Facebook en Instagram, voor aanwinsten op Pinterest.

Reservering lokaal in de bibliotheek

Als student kun je een lokaal in de bibliotheek reserveren met de reservatietool.

Opmerking : Voorlopig werkt deze link niet. Enkel docenten kunnen lokalen reserveren om online les te geven (Coronamaatregel).

Limo (catalogus)

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. Met Limo doorzoek je de VIVES collecties (fysieke en digitale collectie) en de fysieke collecties van andere LIBISnet bibliotheken. Studenten en personeel van VIVES vinden bijkomende informatie en demofilmpjes op Toledo, VIVES-tutorial.

Lenen en reserveren

De uitleentermijn bedraagt vier weken. Indien nodig kun je de termijn laten verlengen. Dit kan je ook zelf via Limo. Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van € 0,30 per dag per item betalen.

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek of andere bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven is gratis voor studenten en docenten. Voor een aanvraag van boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten € 6,20. Voor docenten zijn deze diensten gratis. 

Externe gebruikers verwijzen we graag door naar hun openbare bibliotheek. 

Taalhulp

Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante tips, sites en andere bronnen vind je op onze pagina met taalhulp.

Spellenlab

Het SpellenLab is een onderdeel van het studiegebied onderwijs van VIVES Brugge Xaverianenstraat en werkt vooral rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het onderwijs en de zorgsector. De verzameling spellen in het archief bevat reeds meer dan 20 000 verschillende titels. Daarmee is het SpellenLab één van de grootste spelcollecties ter wereld.

Wie spellen wenst te ontlenen, kan terecht in de bibliotheek van VIVES Brugge Xaverianenstraat. Daar vind je een uitgebreid aanbod aan spelmateriaal. Deze collectie kwam tot stand in samenwerking met het SpellenLab. Een spel kan je vier weken ontlenen (en verlengen tot max. 63 dagen indien ze niet gereserveerd zijn).

Collectieverantwoordelijken

- Studiegebied gezondheidszorg - Hilde Verhaeghe
- Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde - Mirjam Feys
- Studiegebied industriële wetenschappen en technologie - Jan Gregorius
- Studiegebied onderwijs - Mirjam Feys en Ann Verleye

- Telefoon +32 50 30 52 52