Bibliotheek

De campusbibliotheek van VIVES Brugge Xaverianenstraat staat open voor iedereen. Studenten en personeelsleden van VIVES en de Associatie KU Leuven lenen gratis.

Als externe bezoeker kan je voor € 5 (cash) een lenerskaart kopen waarmee je gedurende een jaar materialen kan ontlenen. Met deze lenerskaart kan je ook scannen. Kopiëren kan ook mits je met je betaalkaart geld op je lenerskaart plaatst.

Openingsuren campusbibliotheek Brugge Xaverianenstraat

  • maandag: 8.00 u - 19.00 u
  • dinsdag: 8.00 u - 19.00 u
  • woensdag: 8.00 u - 19.00 u
  • donderdag: 8.00 u - 19.00 u
  • vrijdag: 8.00 u - 18.00 u
  • zaterdag en zondag: gesloten

In de paasvakantie is de bibliotheek open voor blokkot vanaf 6/04 tot en met 20/04 van 8.30 u tot 19.00 u. Op Pasen en paasmaandag is de bieb gesloten. In de weekends is er geen bibliotheekwerking.

Volg ons op nieuws op Facebook en Instagram, voor aanwinsten op Pinterest

Onlinecatalogus

De onlinecatalogus van de VIVES-bibliotheken is Limo. In de algemene informatiepagina over de VIVES-bibliotheken lees je meer over de catalogus en de digitale bronnen die VIVES ter beschikking stelt. Taalhulp nodig bij het schrijven van je paper, eindwerk of stageverslag? Interessante taalhulpbronnen vind je hier.

Lenen en reserveren

De uitleentermijn bedraagt vier weken. Indien nodig kun je de termijn laten verlengen. Dit kan je ook zelf via Limo.  Je kunt niet meer verlengen na het verstrijken van de uitleentermijn of indien een andere lener reserveerde. Is een boek aan iemand anders uitgeleend? Dan kun je dit op jouw naam reserveren. Wanneer jouw gevraagde werk binnen is, krijg je een berichtje op je VIVES-mailadres. Wie binnen de vooropgestelde termijn zijn/haar boeken niet inlevert, moet een boete van €0,10 per dag per item betalen.

Heb je een aankoopsuggestie? Op Toledo vind je in de community Bibliotheek een formulier om een boek of tijdschrift aan te vragen.

Interbibliothecaire bruikleen

Vind je via de catalogus een werk dat niet aanwezig is in onze campusbibliotheek, dan kun je in de catalogus zelf een IBL-aanvraag starten. Lukt dit niet of zoek je nog een ander boek of tijdschriftartikel, stuur dan een mail naar [email protected] met een volledige beschrijving van het werk dat je zoekt. Om zeker het juiste boek te krijgen, geef je best minstens de titel, de auteur en het jaar van publicatie. Onze bibliotheek aanvaardt ook IBL-aanvragen. Meer uitleg krijg je zeker in je hogeschool- of universiteitsbibliotheek of de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek.

Boeken aanvragen uit een andere VIVES-bibliotheek is gratis voor studenten en docenten. Voor een aanvraag van een boek uit een andere bibliotheek uit het netwerk van de Associatie KU Leuven betalen studenten 2,50 euro; voor boeken uit bibliotheken buiten het netwerk betalen studenten 6,20 euro. Voor docenten zijn deze diensten gratis.

Collectieverantwoordelijken

- Studiegebied gezondheidszorg - Hilde Verhaeghe
- Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde - Anaïs de Béthune
- Studiegebied industriële weenschappen en bedrijfswetenschappen - Justine De Leersnyder
- Studiegebied onderwijs - Ann Dewulf en Ann Verleye

Global Hub

In de campusbibliotheek van VIVES Brugge Xaverianenstraat vinden regelmatig Global Hub-sessies plaats. De Global Hub is een platform voor studenten en docenten die over hun (internationale) ervaringen willen spreken, een plaats van expertise en ontmoeting. Tussen 12 en 13 uur is een lokaal gereserveerd voor deze sessies. Iedereen (student, docent, personeel, externen) is welkom!

Bij wijze van uitzondering mag iedereen die een sessie bijwoont zijn of haar lunchpakket naar de bibliotheek meenemen.

Spellenarchief

Het Spellenarchief is een onderdeel van het studiegebied onderwijs van VIVES  Campus Brugge Xaverianenstraat en werkt vooral rond de integratie van bord- en gezelschapsspellen in het onderwijs en de zorgsector. De verzameling spellen in het archief bevat reeds meer dan 20 000 verschillende titels. Daarmee is het Spellenarchief één van de grootste spelcollecties ter wereld. Klik hier voor meer informatie over het Spellenarchief.

Spelmateriaal

Wie spellen wenst te ontlenen, kan terecht in de bibliotheek van VIVES campus Brugge. Daar vind je een uitgebreid aanbod aan spelmateriaal. Deze collectie kwam tot stand in samenwerking met het Spellenarchief. Een spel kan je 4 weken ontlenen (en verlengen tot max. 9  weken indien ze niet gereserveerd zijn).

Contact

  • VIVES bibliotheek campus Brugge Xaverianenstraat, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge
  • Als student kan je een lokaal in de bieb reserveren met de reservatietool