Onderweg

VIVES wil zorg dragen voor het milieu en moedigt zowel studenten, personeel als bezoekers aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Incidentele bezoekers kunnen de campus uiteraard ook gemakkelijk bereiken met de auto, maar wegens beperkte parkeergelegenheid en grote drukte op de wegen rond de campus, raden we studenten ten stelligste af om naar de lessen te komen met de wagen.

Met het openbaar vervoer

VIVES Brugge Xaverianenstraat is gelegen op 20 minuten wandelen van het station. Om de 20 minuten rijdt er een bus tussen het station en de campus. De rit duurt 10 minuten. Op schooldagen is er op piekmomenten (7.30-9.30, 12-13.30 en 16.30-18.30u.) een bus om de 10 minuten. Opstaphaltes zijn o.m. de voorkant van het station en de rotonde Koningin Astridlaan/Expresweg, dus vlak tegen de campus (= halte VIVES). Via de ingang op de rotonde kan je de campus opwandelen. Let op: bus 25 (dit is de normale lijn 25 die elke 20 minuten rijdt) stopt normaal aan perron 1 van het busstation. De extra bus richting VIVES stopt aan perron 10.

Je koopt op de campus in Brugge een 10-rittenkaart aan € 12,00 in plaats van € 16,00, een cadeautje van Stuvo.

Je kunt natuurlijk ook te voet naar de campus komen. Het traject station-campus leg je af in zowat twintig minuten. Wandel via de achterkant van het station naar de Spoorwegstraat. Aan het kruispunt met de Koning Albert I-laan wandel je tot aan de rotonde in de Koningin Astridlaan. De campus bevindt zich op 500 meter.

Treinverbinding

  • lijn 66 Oostende - Brugge - Kortrijk 

Busverbinding

  • lijn 25 (centrum - station - Sint- Michiels - Sint-Andries) 

Studentenfietsen

VIVES Brugge Xaverianenstraat zijn ruime, overdekte en veilige stallingen voor 790 fietsen. Geen eigen fiets? Met een (knalgele) studentenfiets fiets je goedkoop en snel van je kot of het station tot aan de campus. De studentenfiets kan je huren voor € 6,00 per maand (minimaal drie maanden) en is maandelijks opzegbaar. Bovendien zijn twee gratis onderhoudsbeurten inbegrepen en een beresterk slot. Een waarborg van € 40,00 is de enige vereiste wanneer je een contract afsluit. Reserveer nu je fiets op de website van de stad: https://www.brugge.be/studentenfiets-huren .

Met de auto

Uiteraard zien we je het liefst te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de campus komen. Kom je toch met de auto, dan is er een gratis parkeerplaats voor 450 auto's, met een eigen afrit aan de Expresweg. Hou er rekening mee: parkeren op een van onze campusparkeerplaats is beperkt en nooit gegarandeerd. We moedigen studenten die wonen in de buurt van onze campussen ten stelligste aan om op een andere manier naar onze hogeschool te komen dan met de auto.

Naar VIVES campus Brugge vanaf E40 (afrit Brugge) / A10 (Kortrijk/Loppem)

voorbij Kinepolis rechts (ventweg Expresweg) > richting ‘Sint-Andries/ Jan Breydelstadion/Z2 Vogelzang’ > oprit campus

Naar VIVES campus Bruggevanaf N31

Zeebrugge > rotonde Koningin Astridlaan 3de afslag > rechts afslaan (vóór flatgebouw)

Ligging VIVES Brugge Xaverianenstraat

Ligging_BRUGGE.png

Plattegrond VIVES Brugge Xaverianenstraat

Download hier een pdf-versie van de plattegrond van onze campus:

 

plattegrond_vives_brugge_xaverianenstraat.png