• brugge-selfie.png

Studentenstad Brugge

Dat Brugge als stad iets te bieden heeft, bewijzen elk jaar horden Japanners en andere toeristen die telkens opnieuw de stad overspoelen. Maar oké, jij als moderne student loopt natuurlijk niet zo snel warm voor kanten bloempotonderleggers en romaanse gevels.

Brugge heeft meerdere leuke winkelbuurten: het historische centrum, ’t Zand, de Smedenstraat, de Katelijnestraat, de Ezelstraat ... Daar vind je authentieke boetiekjes, trendy designwinkels, de vertrouwde merken en speciaalzaken voor de artistiekelingen en de creatieve geesten. In de buurt van onze campussen zijn verschillende gezellige restaurants voor ieders beurs, koffiebars en supermarkten. Of blijf je liever hangen in een van de vele pittoreske cafeetjes? Het centrum van Brugge zit er vol van. En die worden soms ook bevolkt door de leden van onze studentenclubs de Zwoane, Sorhoma of Itermundi, die zich te goed doen aan een van de vele Brugse bieren.

Als je na een dag op de banken liever aan het sporten gaat om je energie kwijt te kunnen, trek dan naar een van de sporthallen of fitnesszalen. Brugge heeft ook het provinciale Olympische bad. Daar kan je een baantje of twintig trekken. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ zeggen we dan. En dan ben je klaar voor de volgende dag in Brugge. Je hebt het weekend nodig om uit te rusten!

Ontdek de twee VIVES-campussen in Brugge:

Bacheloropleidingen

Graduaatsopleidingen

Verder studeren

Je favoriete opleiding nog niet gevonden?Gebruik onze opleidingswijzer

Ontdek de twee campussen van VIVES in studentenstad Brugge:

VIVES Brugge Station
Spoorwegstraat 12
8200 Brugge
+32 50 40 59 00

VIVES Brugge Xaverianenstraat
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
+32 50 30 51 00

[email protected]