Boekvoorstelling: Tien klimaatacties die werken

onderwijs

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bed show, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt? 

Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen als: is kernenergie, houtverbranding of een elektrische wagen nu goed of slecht voor het klimaat? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder meteen weggezet te worden als ‘groene’?

Tien klimaatacties die werken vertrekt van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien persoonlijke acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. 

De lezing van Pieter Boussemaere vindt plaats in lokaal D012 van VIVES Brugge Xaverianenstraat op donderdag 22 november 2018 van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis voor iedereen maar aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier is verplicht. Dat kan tot en met woensdag 21 november 2018.

Deel dit via