Blokkot

VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat zetten tijdens de kerstvakantie, paasvakantie en de blokperiodes in mei/juni en augustus/september hun deuren open voor studenten die een ontspannende omgeving zoeken om samen te studeren.

Blokkot geeft studenten de gelegenheid om de examens in ideale omstandigheden voor te bereiden: in alle rust en stilte, samen met medestudenten, in een omgeving die optimaal is ingericht om te kunnen studeren, met veel stopcontacten, gratis snelle wifi en ontspanningsruimtes voor wie even een pauze neemt. In Brugge Xaverianenstraat kun je in de bibliotheek terecht. In Kortrijk vind je het Blokkot in The Cube en het gebouw van industriële wetenschappen en technologie.

Blokkot is zowel toegankelijk voor studenten van VIVES als voor studenten van andere hogescholen en universiteiten. Reserveren is niet nodig.

Mei/juni 2018

Blokkot vindt elke dag plaats van dinsdag 22 mei 2018 tot en met vrijdag 22 juni 2018, elke dag van 8u30 tot 19u. Ook in de weekends is het Blokkot open.

Let op: in VIVES Kortrijk vindt Blokkot plaats in The Cube tot en met maandag 18 juni 2018. Vanaf dinsdag 19 juni kan samen studeren in VIVES Kortrijk uitsluitend in de bibliotheek (volgens de openingsuren bib).

Augustus/september 2018

Blokkot vindt elke dag plaats van donderdag 16 augustus 2018 tot en met zondag 9 september 2018, van 8u30 tot 19u. Ook in de weekends is het Blokkot open.

Het is een trend dat studenten meer en meer elkaar opzoeken om samen te studeren. VIVES creëert daarom op vier piekmomenten tijdens het academiejaar een rustige studieomgeving voor de studenten en hun vrienden zodat ze zich samen ongestoord over de boeken kunnen buigen én zodat ze samen kunnen pauzeren.​