Blokkot

VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat zetten tijdens de kerstvakantie, de paasvakantie en de blokperiodes in mei/juni en augustus/september hun deuren open voor studenten die een ontspannende omgeving zoeken om samen te studeren.

Blokkot geeft studenten de gelegenheid om de examens in ideale omstandigheden voor te bereiden: in alle rust en stilte, samen met medestudenten, in een omgeving die optimaal is ingericht om te kunnen studeren, met veel stopcontacten, gratis snelle wifi en ontspanningsruimtes voor wie even een pauze neemt. In Brugge Xaverianenstraat kun je in de bibliotheek terecht. In Kortrijk vind je het Blokkot in The Cube en het gebouw van industriële wetenschappen en technologie.

Blokkot is zowel toegankelijk voor studenten van VIVES (vanaf 8u30) als voor studenten van andere hogescholen en universiteiten (vanaf 9u). Reserveren is niet nodig.

December 2018/januari 2019

Blokkot vindt elke dag plaats, ook in het weekend, van zaterdag 22 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019, van 9u tot 19u, met uitzondering van:

  • 24 december 2018 (van 9u00 tot 16u)
  • 25 december 2018 (gesloten)
  • 26 december 2018 (gesloten)
  • 31 december 2018 (tot 16u)
  • 1 januari 2019 (gesloten) 

Belangrijk: toegang alleen op vertoon van studentenkaart. Studenten van VIVES kunnen vanaf 8u30 Blokkot binnengaan. Niet-VIVES-studenten welkom vanaf 9u. Geen toegang zonder geldige studentenkaart.

Het is een trend dat studenten meer en meer elkaar opzoeken om samen te studeren. VIVES creëert daarom op vier piekmomenten tijdens het academiejaar een rustige studieomgeving voor de studenten en hun vrienden zodat ze zich samen ongestoord over de boeken kunnen buigen én zodat ze samen kunnen pauzeren.​