Blokkot

VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat zetten tijdens de kerstvakantie, paasvakantie en de blokperiodes in mei/juni en augustus/september hun deuren open voor studenten die een ontspannende omgeving zoeken om samen te studeren.

Blokkot geeft studenten de gelegenheid om de examens in ideale omstandigheden voor te bereiden: in alle rust en stilte, samen met medestudenten, in een omgeving die optimaal is ingericht om te kunnen studeren, met veel stopcontacten, gratis snelle wifi en ontspanningsruimtes voor wie even een pauze neemt.

Kerstvakantie 2017

Blokkot vindt elke dag plaats van zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018, van 8u30 tot 19u (behalve op 24 en 31 december tot 16u). In het weekend is het Blokkot open, maar op 25 en 26 december 2017 en op 1 en 2 januari 2018 is er geen Blokkot. In Brugge Xaverianenstraat kun je in de biblioheek en het restaurant terecht. In Kortrijk vind je het Blokkot in de bibliotheek, de aula en de Bistro van 't Forum. 

Blokkot is zowel toegankelijk voor studenten van VIVES als voor studenten van andere hogescholen en universiteiten. Reserveren is niet nodig.

Samen studeren

Het is een trend dat studenten meer en meer elkaar opzoeken om samen te studeren. De hogeschool creëert daarom op vier piekmomenten tijdens het academiejaar een rustige studieomgeving voor de studenten en hun vrienden zodat ze zich samen ongestoord over de boeken kunnen buigen én zodat ze samen kunnen pauzeren.​