Blokkot

VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat zetten tijdens de kerstvakantie, paasvakantie en de blokperiodes in mei/juni en augustus/september hun deuren open voor studenten die een ontspannende omgeving zoeken om samen te studeren.

Blokkot geeft studenten de gelegenheid om de examens in ideale omstandigheden voor te bereiden: in alle rust en stilte, samen met medestudenten, in een omgeving die optimaal is ingericht om te kunnen studeren, met veel stopcontacten, gratis snelle wifi en ontspanningsruimtes voor wie even een pauze neemt.

Paasvakantie 2018

Blokkot vindt elke dag plaats van dinsdag 3 april 2018 tot en met zondag 15 april 2018, van 8u30 tot 19u. In de weekends is het Blokkot open, behalve tijdens het paasweekend (dus: geen Blokkot op paaszaterdag, paaszondag en paasmaandag). In Brugge Xaverianenstraat kun je in de biblioheek terecht. In Kortrijk vind je het Blokkot in The Cube. 

Blokkot is zowel toegankelijk voor studenten van VIVES als voor studenten van andere hogescholen en universiteiten. Reserveren is niet nodig.

Samen studeren

Het is een trend dat studenten meer en meer elkaar opzoeken om samen te studeren. De hogeschool creëert daarom op vier piekmomenten tijdens het academiejaar een rustige studieomgeving voor de studenten en hun vrienden zodat ze zich samen ongestoord over de boeken kunnen buigen én zodat ze samen kunnen pauzeren.​