Klepbord met balpen

proefdierkunde – personen die actief meewerken aan op dieren uitgevoerde proeven

Erkend door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, divisie Dierenwelzijn en CITES

Heb je een diploma secundair onderwijs en wil je beschikken over het attest proefdierkunde? Dan ben je op de juiste plaats!

Waar kan ik dit volgen?
Muis

Om actief deel te mogen nemen aan dierproeven, bvb. als dierenverzorger of laboratoriumtechnoloog, dient men te beschikken over een getuigschrift. De opleiding Proefdierkunde – Biotechnicus aan VIVES biedt de mogelijkheid tot het behalen van dit attest.

De opleiding bestaat uit 4 zelfstudiepakketten (proefdierkunde, diervoedingsleer, hygiëne, en veterinair instrumentarium) en een aantal practica (hanteren van dieren, proefdiertechnieken, dissecties). Via een online leerplatvorm worden cursussen, lespresentaties, filmpjes en artikels aangeboden, en de lesgevers zijn steeds beschikbaar voor vragen of bijkomende informatie. De leerstof wordt geëxamineerd in januari/februari (1e zittijd) of augustus/september (2e zittijd).

Proefdierkunde studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Heb je een vraag?

Doelgroep

Iedereen die in het bezit is van een diploma secundair onderwijs en die beroepshalve over het attest proefdierkunde (het vroegere Felasa attest Biotechnicus) dienen te beschikken.

Evaluatievorm

Schriftelijke examinatie en verplichte aanwezigheid in de practica.

Certificering

Getuigschrift permanente vorming

Omvang

6 credits

Inschrijven

Inschrijvingen - in overleg met Eline Wydooghe

Docent(en)

Eline Wydooghe

[email protected]

Muis

Inschrijving

Na ontvangst van je inschrijvingsformulier krijg je een bevestiging en een factuur per post toegestuurd. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs. Met je inschrijving verklaar je je automatisch akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op de website.

Annulering
Gelieve per e-mail te annuleren als je niet aanwezig kunt zijn door een mailtje te sturen naar de contactpersoon van deze opleiding. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie kan beslissen de opleiding niet te laten plaatsvinden bij onvoldoende inschrijvingen.