Postgraduaat equicoaching deelnemers en paard

postgraduaat Equicoaching® Personal Coaching

Postgraduaat equicoaching® personal coaching aan VIVES Zuid

Ontdek hoe Equicoaching® jouw ambitie om Equicoach te worden waar kan maken. Na het doorlopen van het programma van het postgraduaat ben je als gecertificeerd Equicoach Level 1 in staat om mensen persoonlijk te coachen met paarden.

Deze opleiding zal in 2022 - 2023 NIET doorgaan. 

Waar kan ik dit volgen?
Coachen met paarden
Postgraduaat equicoaching paard eet uit hand

Een liefde voor paarden en een passie voor het coachen van mensen? Waarom geen stapje verder gaan? Equicoaching® geeft je de mogelijkheid om beide interesses te combineren!

Ontdek net als onze huidige studenten hoe Equicoaching® ook jouw ambitie om Equicoach te worden waar kan maken. Na het doorlopen van drie modules ben je als gecertificeerd Equicoach Level 1 in staat om mensen persoonlijk te coachen met paarden.

Net zoals de methode zelf is de opleiding ervaringsgericht. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Equicoaching.

equicoaching® personal coaching studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Een gebalanceerde afwisseling tussen theorie en oefeningen met de paarden zorgt ervoor dat je als Equicoach na de opleiding de juiste coachingsvaardigheden onder de knie hebt, zodat je op zoek kunt gaan naar een efficiënt actieplan voor de coachee.

Je leert:

 • coachees bewust te maken van hun werk- of leerpunten;
 • coachees initiatief te laten nemen;
 • verantwoordelijkheid bij de coachee te leggen;
 • vertrouwen te scheppen;
 • verbanden te leggen tussen de oefeningen en de leefwereld van de coachee;
 • het succes bij de coachee te leggen in plaats van naar je eigen succes te sturen;
 • te observeren, te confronteren, te reflecteren;
 • coachingsvaardigheden met en zonder het paard juist toe te passen.

Deze coachingmethode laat de coachee toe om samen met de paarden te experimenteren met nieuwe patronen tot de coachee een gedragspatroon ontdekt waar hij of zij zich goed bij voelt, een gedragspatroon dat verder ook helpt bij de ontwikkeling van de persoonlijke communicatie en gedragingen van de coachee. Zo zal de coachee in het dagelijkse leven tot betere oplossingen kunnen komen.

De opleiding slaat de brug tussen het paard en individuele coachingstechnieken. Het paard ondersteunt het coachingsproces en vormt een belangrijke speler binnen de opleiding. Inhoudelijk wordt onder meer aandacht besteed aan het natuurlijke gedrag van het paard en aan een correcte omgang met paarden.

Postgraduaat equicoaching paard en gezicht

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

Het postgraduaat is als volgt opgebouwd:

 • 16 opleidingsdagen in groep + certificatie
 • tussentijdse opdrachten
 • oefengroepen
 • zelfstudie: afhankelijk van je behoeften en je evolutie en integratie.

Je volgt drie modules.

Module 1: Het paard als partner

 • Kennis van het paard
 • Ethologie paard en Natural Horsemanship

Module 2: Coaching: sociale agogiek, psychosociale fundamenten en methodologie

Module 3: Resultaatgericht equicoachen

 • Theoretische modellen in Equicoaching
 • Praktijktoepassingen equicoachen met het paard
Postgraduaat equicoaching paarden

Waar en wanneer vindt deze opleiding plaats?

Opleiding 2022 - 2023

Locatie: Ruiterschool Hacienda, Beiaardstraat 118, 8870 Izegem. De lesdagen starten om 8u30 en eindigen om 17u.
Data: 26 september, 6, 27 & 28 oktober, 17 & 18 november, 8 & 9 december, 12 & 13 januari, 2 & 3 februari, 2,3 & 23 maart, 28 april 2023 (examendag)

 

Postgraduaat equicoaching

Welke vooropleiding moet ik hebben?

Kandidaten voor het postgraduaatsgetuigschrift hebben minimum een bachelordiploma uit een opleiding hoger onderwijs. Kandidaten met een menswetenschappelijke vooropleiding worden beschouwd een goede basis te hebben voor deze opleiding. Ook kandidaten met een andere voorgeschiedenis maar met een affiniteit voor mens – mens en mens – dier – interactie, kunnen na een intakegesprek toegelaten worden tot de opleiding.

Bachelors die met vrucht het portfolio afwerken ontvangen een postgraduaat getuigschrift. Niet bachelors die met vrucht het portfolio afwerken ontvangen een getuigschrift. Wie enkel de lessen volgt ontvangt een attest van deelname.

Postgraduaat equicoaching paard eet uit hand

Praktische informatie

Contactgegevens;

Equicoaching® International | Customer Service
Email: [email protected]
Web: www.equicoaching.com
Telefoon: 0470/776052

Prijs: € 4.495

Annuleren kan enkel via e-mail: [email protected]. Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn. De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.

Lesinhoud
Groep mensen staan voor paard

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

De opleiding slaat de brug tussen het paard en individuele coachingstechnieken. Het paard ondersteunt het coachingsproces en vormt een belangrijke speler binnen de opleiding. Inhoudelijk wordt onder meer aandacht besteed aan het natuurlijke gedrag van het paard en aan een correcte omgang met paarden. In drie modules word je opgeleid tot Equicoach Level 1.

Hier vind je de ECTS-fiche van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Evaluatievorm: schriftelijk, praktische evaluatie en permanente evaluatie.

Locatie en data opleiding

Locatie: Ruiterschool Hacienda, Beiaardstraat 118, 8870 Izegem. De lesdagen starten om 8u30 en eindigen om 17u.

Locatie en data opleiding

Data opleiding 2022-2023:  26 september, 6, 27 & 28 oktober, 17 & 18 november, 8 & 9 december, 12 & 13 januari, 2 & 3 februari, 2,3 & 23 maart, 28 april 2023 (examendag)

 

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie equicoaching® personal coaching?
Paard

Verder studeren

Heb je zin om nog verder te studeren of je bij te scholen? Hier vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden bij VIVES. Uiteraard verwerf je bij het succesvol afronden, naargelang de aard van de opleiding, steeds een door de overheid erkend diploma, getuigschrift of attest van deelname. Zo kun je je geleverde inspanning steeds valoriseren.

Misschien ben je geïnteresseerd in:

 • Postgraduaat Animal Rehab Assistant & Sports Coaching (Equine)
 • Postgraduaat Animal Rehab Assistant & Sports Coaching (Canine)
 • Postgraduaat dieren in de hulpverlening
aan de slag

Aan de slag

Equicoach