Landbouw kalfje

landbouw

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting landbouw aan VIVES Zuid

Nieuwe start - infomoment heroriënteerders

maan. 7 febr. (18-20u.)

Bezoek onze virtuele stand
Chat live met een docent
Blijf op de hoogte
Bekijk jouw brochure

Landbouw heeft een belangrijke plaats in het sociaal-economische en ecologische landschap van ons land. Landbouw is verantwoordelijk voor een groot deel van onze exportproductie. Ook al is maar een klein deel van onze beroepsbevolking in de landbouw actief, toch worden landbouwbedrijven steeds grootschaliger, technologischer en duurzamer. Binnen landbouw kan je vanaf dag 1 kiezen voor algemene landbouw of landbouwmechanisatie.

Waar kan ik dit volgen?
Kies voor de landbouwsector
Landbouw akkerbouw

In de driejarige bacheloropleiding landbouw maak je kennis met alle facetten van de sector, de nieuwste ontwikkelingen en trends en wetenschappelijke, technologische en economische innovaties die de landbouwbranche voorgoed aan het veranderen zijn.

Binnen de afstudeerrichting landbouw, kan je bij VIVES kiezen voor twee specialisaties. Ben jij gedreven door alles wat met veehouderij en landbouwteelten te maken heeft, kies dan voor landbouw algemeen. Heb je een passie voor tractoren, technische snufjes of machines? Verdiep je dan in de unieke specialisatie landbouwmechanisatie.

Landbouw studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Specialisaties van de afstudeerrichting landbouw

Algemene landbouw

Ben je gedreven door alles wat met rundvee-, varken- en pluimveeteelt te maken heeft? Heb je daarnaast ook nog interesse in landbouwmechanisatie en bedrijfsbeheer? Denk je erover na om je eigen landbouwbedrijf te runnen of wil je aan de slag als werknemer in de landbouwsector?

Landbouwmechanisatie

Kijk even om je heen: West-Vlaanderen is het centrum van de landbouwmechanisatie. Tal van landbouwconstructiebedrijven, oogstmachineconstructeurs, installatiebedrijven zijn hier gevestigd en azen op technici met een hart voor de landbouw.

Hoeveel kost mijn studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met mijn studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >