Landbouw kalfje

landbouw

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting landbouw aan VIVES Zuid

Landbouw heeft een belangrijke plaats in het sociaal-economische en ecologische landschap van ons land. Landbouw is verantwoordelijk voor een groot deel van onze exportproductie. Ook al is maar een klein deel van onze beroepsbevolking in de landbouw actief, toch worden landbouwbedrijven steeds grootschaliger, technologischer en duurzamer. Uitdagingen op het gebied van milieu en energie worden bovendien steeds groter.

Waar kan ik dit studeren?
Kies voor de landbouwsector
Landbouw akkerbouw

In de driejarige bacheloropleiding landbouw maak je kennis met alle facetten van de sector, de nieuwste ontwikkelingen en trends en wetenschappelijke, technologische en economische innovaties die de landbouwbranche voorgoed aan het veranderen zijn.

Binnen de afstudeerrichting landbouw, kan je bij VIVES kiezen voor twee specialisaties. Ben jij gedreven door alles wat met veehouderij en landbouwteelten te maken heeft, kies dan voor landbouw algemeen. Heb je een passie voor tractoren, technische snufjes of machines? Verdiep je dan in de unieke specialisatie landbouwmechanisatie.
Wil je graag meer weten? Neem dan een kijkje op de digitale infodag of boek je campusbezoek voor een persoonlijke rondleiding op de campus in Roeselare.

Landbouw studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingtype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit studeren?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

Meer info

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

Meer info