Kip

boerderijdieren in de zorg- & welzijnssector – modules 1 & 2

boerderijdieren in de zorg- & welzijnssector – modules 1 & 2
Vervolgopleidingen biotechniek voor afgestudeerden aan VIVES Zuid

Animal Assisted Interventions met boerderijdieren succesvol in een zorg – of welzijnscontext implementeren. Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen. In de laatste 25 jaar werden dieren actief ingezet voor allerhande therapeutische doeleinden. Dieren motiveren en mobiliseren: hun 2 belangrijkste effecten op mensen met een zorgvraag.

Waar kan ik dit volgen?
Boerderijdieren

Het inzetten van dieren in de zorgsector gebeurt vandaag op een weloverwogen en doordachte manier, op basis van de persoonlijkheid, de zorgvraag en de behoeften van de patiënt en met het natuurlijke gedrag en het welzijn van het dier als uitgangspunt.

Via specifieke activiteiten op maat van de doelgroep – animal assisted interventions of AAI’s - worden de positieve invloeden van het dier op de mens maximaal benut. Dieren bewezen hun nut in therapeutische en (ortho)pedagogische settings en in specifieke leeromgevingen.

De navorming boerderijdieren in de zorg- & welzijnssector – module 1 en module 2 volgen

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Heb je een vraag?

Het vormingsprogramma ‘Boerderijdieren in de zorgsector’ is een krachtige kennismaking met ‘Animal Assisted Interventions’ voor iedereen die in het kader van goede en innovatieve zorgverlening met dieren aan de slag is, gaat of wil gaan. De opleiding focust op boerderijdieren: kippen, konijnen, geiten en varkens. De mogelijkheden van deze diersoorten als zorgdieren werden in het kader van een onderzoeksproject onderzocht en uitgetekend.

Het doel van deze vorming is u te laten kennismaken met ‘good practices’ in animal assisted interventions en u te bewijzen dat ook boerderijdieren volwaardige zorgdieren kunnen zijn. U leert hoe u deze dieren onder de beste omstandigheden kunt houden en hoe u ze tot echte zorgdieren traint. U maakt kennis met animal assisted interventions op maat van uw doelgroep en leert hoe u dieren op een succesvolle en verantwoorde manier in een zorgwerking kunt implementeren.

Deze vorming werd opgesplitst in twee modules van telkens twee dagen.

De prijs bedraagt 380 EUR

Men kan NIET voor de afzonderlijke modules inschrijven.
Aantal plaatsen beperkt (20 personen)

  Paard

  Data

  Van 9u30 tot 17u.

  02/05 en 03/05/2024: Module 1 in De Kleppe, Everbeek
  21/05 en 22/05/2024: Module 2 in De Kleppe, Everbeek

  Prijs

  380 EUR

  Hen

  Praktische informatie

  Contactpersoon en docent

  Annelies Flamang
  [email protected] - 0032/485 97 36 91

  Praktisch

  • Annuleren kan enkel via e-mail: [email protected].
  • Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn.
   De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.