Agro- en biotechnologie proefbuisjes

agro- en biotechnologie

Bachelor in de agro- en biotechnologie aan VIVES Zuid

Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw, biotechnologie of voeding? Kies dan één van de afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Verdiep je in dieren, biologie, groen, landbouw of voeding
Agro-en biotechnologie laboratorium

De opleiding agro- en biotechnologie zet in op de uitbouw van de toegepaste kennis van de studenten, maar ook door jouw vaardigheden te ontwikkelen: onderzoekend leren, actief leren, zelforganisatie en probleemoplossend denken. De opleiding biedt zes duidelijke vormingstrajecten aan.

In elke afstudeerrichting volg je al vanaf de eerste opleidingsfase een eigen opleidingsweg. Ondersteund door een toegepaste wetenschappelijke bagage groei je al doende (stage, practica) door naar die specifieke beroepssector, waarin je je later graag wil uitleven. Benieuwd naar de onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen? Test je kennis in de basisquiz en sluit af met een quiz die aansluit bij één van de afstudeerrichtingen.

Agro- en biotechnologie studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Brochures

afstudeerrichtingen van de bachelor in de agro- en biotechnologie

Agro-industrie

Ben je sterk praktijkgericht en kan je wetenschap en techniek vertalen naar de gebruikers toe? Bezit je daarnaast ook een sterke sociale en commerciële kant en wil je graag de schakel vormen tussen management en uitvoerende arbeid?

Biotechnologie

Zie je jezelf al aan de slag als laboratorium-biotechnoloog (laborant), of ben je meer geïnteresseerd in de job van milieudeskundige of productiespecialist in de voeding? In de sector van de biotechnologie zijn er heel wat tewerkstellingsmogelijkheden.

Dierenzorg

Wil jij de zorg voor dieren opnemen? Wil je bijdragen aan een hoger dierwelzijn? Hou je ervan om in te staan voor de voeding, de verzorging en de huisvesting van dieren? Ben jij gefascineerd door gedrag? Dan is de bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg zeker iets voor jou! 

Groenmanagement

Ben jij de persoon die wil kiezen voor 'de juiste plant op de juiste plaats'? Wil je niet alleen meehelpen met de zorg voor het milieu, de natuur en het landschap, maar wil je daar ook een voortrekkersrol in spelen? Ben je ervan overtuigd dat daarvoor eerst een degelijke plantenkennis nodig is die inzicht verschaft in aanleg en onderhoud?

Wil je mee helpen zorgen voor het milieu, de natuur en het landschap of daar zelfs een voortrekkersrol in spelen? De bachelor groenmanagement bereidt je voor op je toekomst in een branche waar ecologische land- en tuinbouwkundige principes onlosmakelijk verbonden zijn.

Landbouw

Landbouw heeft een belangrijke plaats in het sociaal-economische en ecologische landschap van ons land. Landbouw is verantwoordelijk voor een groot deel van onze exportproductie. Ook al is maar een klein deel van onze beroepsbevolking in de landbouw actief, toch worden landbouwbedrijven steeds grootschaliger, technologischer en duurzamer.

Voedingstechnologie

Heb je een passie voor voeding? Wil je meer leren over hoe je de smaak en kwaliteit kan bewaken en verbeteren? Zegt productontwikkeling jou iets of heb je oog voor goed ondernemerschap? Dan is voedingstechnologie echt iets voor jou!

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.