Begeleiding op afstand

Tijdens jouw opleiding krijg je begeleiding van docenten die deskundig zijn in hun vakgebied. Zij geven snelle feedback op ingediende opdrachten, examens ... Ze beantwoorden ook jouw individuele vragen (via mail, Skype, telefonisch …). Als je vervolgens jouw eerste stappen in de praktijk zet, staan de praktijk- of stagebegeleiders paraat om je tijdens jouw stageperiode intensief te begeleiden. Voor studenten afstandsonderwijs, die vaak in een werksituatie zitten, zoeken we uiteraard een flexibele oplossing om deze stageperiode(s) te kunnen lopen.

Als je naast de inhoudelijke begeleiding van de docenten hulp nodig hebt bij het studeren zelf (planning, studietips …), vragen hebt over het aanpassen van je traject of nood hebt aan een ondersteunende babbel, kan je steeds terecht bij je studietrajectbegeleider.

Omdat we maximaal de mogelijkheid willen bieden om werk, zorg voor gezin … en studie te combineren, beperken we het aantal verplichte contactmomenten tot het strikte minimum. In heel wat opleidingen zijn er zelfs geen verplichte contactmomenten en kan je dus volledig op je eigen tempo de opleiding afwerken. Een aantal opleidingen plant ook enkele facultatieve - dus niet verplichte - lesmomenten, waarop je medestudenten kan ontmoeten. We maken ook het contact met medestudenten mogelijk via diverse fora en sociale media binnen en buiten de digitale leeromgeving. Daarnaast zijn de examenmomenten ook de ideale gelegenheid om andere studenten te leren kennen.