Associatie KU Leuven

Hogeschool VIVES is lid van de Associatie KU Leuven, een netwerk van kwaliteitsvolle hogeronderwijsinstellingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Samen verzorgen ze het onderwijs van bijna de helft van de studenten in Vlaanderen. De Associatie KU Leuven heeft een sterke en invloedrijke positie binnen de nationale en internationale onderwijsruimte en verdedigt de belangen van haar instellingen.

De associatieleden werken intensief samen binnen verschillende domeinen. Daardoor versterken ze hun onderwijs, onderzoek en ondersteunende diensten. Als student heb je de keuze uit een ruime waaier van opleidingen. Die opleidingen zijn op elkaar afgestemd zodat je vlot kan overstappen van de ene opleiding naar de andere.

associatie.jpg

Meer informatie over de Associatie KU Leuven vind je op associatie.kuleuven.be.

KULAB

De academische opleidingen van campus Brugge zijn KU Leuven-opleidingen. Je volgt les aan de campussen van Hogeschool VIVES in Brugge of Oostende en ontvangt na je studies een volwaardig KU Leuven-diploma. In Brugge gaat het om:

  • de eerste twee jaar van de bachelor in revalidatiewetenschappen
  • de eerste twee jaar van de bachelor in kinesitherapie

In Oostende kun je de volgende academische opleidingen volgen:

  • bachelor in de bouwkunde, elektromechanica, elektronica-ICT en kunststofverwerking
  • master in de bouwkunde, elektromechanica (elektromechanica/luchtvaarttechnologie), elektronica-ICT (elektronica/ICT), energie (hernieuwbare energie/automatisering) en kunststofverwerking

Meer informatie over deze opleidingen vind je op www.kuleuven.be/campus/atkulab.